Vroege vogels: Tuur Florizoone - Tricycle

We presenteren u graag: Vroege Vogels ! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.Muzikale gasten: Tuur Florizoone met zijn ensemble Tricycle
Presentatie: Luc Janssen

Accordeonist Tuur Florizoone, saxofonist/fluitist Philippe Laloy en bassist Vincent Noiret jongleren met stijlen, improvisaties en melodieën. Iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap.

Tuur Florizoone is één van de drijvende krachten achter Tricycle. Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde was dat een toeval en een noodzaak. In extremis trok het samengestelde trio naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een ‘one shot’. Nu, aar en 3 albums later, staat de groep er nog steeds ! De teller slaat in het rood: bereid een intensief parcours van Brazilië tot Canada, Azië tot in Europa… iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap. Verhaaltjes eigenlijk. Inventieve melodieën, verrassende arrangementen en improvisaties en een groepsklank om U tegen te zeggen: het zijn nog steeds de forte’s van dit trio. Broederschap in klank, balsam voor de ziel.

Na de eerste cd in volgde ‘King Size’, met enkele gastmuzikanten. Ondertussen maakte Tuur Florizoone faam als filmcomponist voor oa. ‘Aanrijding in Moscou’ (Christophe Van Rompay) en richtte met de release van Tricycle laatste plaat Quesqia () een eigen platenlabel ‘Aventura Musica’ op. Hoog tijd voor nieuwe muziek dus. “aar Tricycle” toert door België, Nederland en Frankrijk om haar 4de cd voor te stellen. Wij ontvangen hen in onze gloednieuwe reeks ‘Vroege Vogels’.
Waar :
C-Mine Genk
Evence Coppéelaan 91
3600 Genk
Tarief :
16 / 11 / 13
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
http://www.c-minecultuurcentrum.be
accessibility

Zondag: van 11:00 tot 12:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Organum Imperiale
( 6 maart - Bilzen)
Vmt - het land van de glimlach
( 14 maart - Maaseik)
Barok-kamerconcert met Nyckelharpa (Didier François) & Theorbe (Philipe Malfeyt)
( 12 maart - Sint-Truiden)
Sonata of a Day
( 7 maart - Herentals)
Le Bestiaire - Roeland Hendrikx Ensemble
( 8 maart - Leuven)