Waleffe kasteel

Tentoonstellingen Waleffe kasteel
Kasteel Waleffe is een architectonisch ensemble gelegen in een bosrijke omgeving met een uitzonderlijk karakter. De architectuur van de kasteelgebouwen, maar ook de kasteelhoeve en een naburige boerderij, boomgaarden, weilanden en bossen maken deze plek tot een uitzonderlijke plek.

Het kasteel was de zetel van de heerlijkheid Waleffe-Saint-Pierre die werd verworven door Jean Curtius, de beroemde stuwadoor van de koning van Spanje. In 1790 werd het pand overgedragen aan de baronnen van Potesta die er nog steeds wonen.

De prachtige woning die we vandaag kennen, werd gebouwd vanaf 1706 onder leiding van de Franse ingenieur J. Verniole. Het plan stelt een soort kasteel voor dat men in het Maasland tegenkomt: een politiebewoning geflankeerd aan de uiteinden van twee symmetrische zijvleugels aan de binnenplaatszijde en twee vleugelsopeningen aan de tuinzijde.

De inrichting is nog steeds geïnspireerd op de smaak van de zeventiende eeuw. De invloed van de Franse ornamentiek Daniel Marot is voelbaar in de decoraties, voornamelijk in de beschilderde plafonds, in de wanddecoraties en de schoorsteenmantels met consoles.

De statige boerderij die bij het kasteel hoort, is ook van groot belang. En in het bijzonder de duiventoren, een cilindrische toren met een kegelvormig dak dat 32 m stijgt.

Rue de Borlez, 45
4317 Faimes
019/56 60 34 - Reserveren is aangeraden
8 voor groepen van minimaal 25 personen
Vanaf 9 jaar


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!