Wekelijkse lessen OriŽntaalse dans - winterreeks

Docente: Ietara
Niveau: starters en gevorderden
Deelnameprijs: 130 euro voor 10 lessen

SCHRIJF nu in
bel of mail Lene: +33 59 37 11,

Arabische dans, buikdans, sprookjes van 1001 nacht... de dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft in de loop der eeuwen grote invloed uitgeoefend op de flamenco. De oosterse dans kenmerkt zich door het veelal onafhankelijk bewegen van verschillende lichaamsdelen. De nadruk ligt daarbij op de heupen en het bekkengebied: het centrum van de dans en de energie. Net zoals flamenco is de oriŽntaalse danscultuur door zigeuners naar het westen gebracht en is ze geŽvolueerd tot een verzameling van bewegingen uit verschillende landen en culturen. Vandaag zou men denken dat de oosterse dans alleen door vrouwen wordt beoefend. Dat is een groot misverstand...

Tijdens de lessen concentreren we ons op de techniek van de bewegingen. Het wordt een mengvorm van mindfull dansen en yoga-achtige concentratie.
Hoewel het accent niet op choreografie ligt, leidt het combineren van de verschillende bewegings- en sluiertechnieken op muziek tot vloeiende, elegante dansen.
Aandachtstraining in oosterse dans is bijzonder heilzaam bij pijnklachten in wervelkolom, heupen en lage rug. Ook voor mannen !

UW Docente
ietara - pseudoniem van Ietje Selder - startte haar danscarriŤre als discodanseres voor ze de oriŽntaalse dans ontdekte. Ze werkte als dansdocente, trad op in binnen en buitenland en was regelmatig te zien in tv-programma's. Zestien jaar lang danste ze in de Efteling met haar tijgerpythons, een van de hoofd-acts van de attractie Fata Morgana. Naast haar docentenwerk, creŽert ze wervelende shows met slangen, sluiers, zwaarden, Isis' wings en vuurspuwers.
Waar :
Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren
Tarief :
130 euro voor 10 lessen
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://danshuis-volmolen.business.site
accessibility

Maandag: van 19:00 tot 20:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Buikdansplezier
(Van 7 september 2020 tot 28 juni 2021 - Bocholt)
Bellydance by Johanna / Buikdansen met Johanna
(Van 22 september tot 29 december - Beringen)
Orientaalse dans/ Buikdans
(Koningshooikt)
Buikdansen
(Berlare)