Werken met wilde kruiden

Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en praktisch weekend midden in de natuur, vol leuke, haalbare inspiratie om je dagelijks leven spannender, gezonder, wilder en veel lekkerder te maken.

Voor fijnproevers en levensgenieters, voor mensen die vooral theoretische kennis hebben (b.v. via een herboristenopleiding) en natuurlijk ook voor mensen die nog niets kennen van kruiden.

Kruiden: geurig, kleurrijk, lekker, aantrekkelijk,.. .
We gaan op ontdekkingstocht door de bossen en weiden van Orval, op zoek naar eetbare en medicinale wilde planten. We leren kruiden vinden en herkennen. Hun eigenschappen, geneeskracht en toepassingsmogelijkheden komen uitgebreid aan bod, zowel in theorie als in de praktijk. Na een inleiding over de werkzame stoffen in planten, geven we een overzicht van de favoriete kruiden voor gebruik in dit seizoen. We leren zuiverende en versterkende planten (her)kennen en op de juiste manier gebruiken. Met de vers geplukte kruiden bereiden we frisse en zuiverende maaltijden, we maken geneeskrachtige thees en helende kompressen, lotions of maceraten.

Voeding en gezondheid.. .
Kruiden hebben verrukkelijke eigenschappen. Ze kunnen de zinnen beroeren en in veel aspecten van het huis-, tuin- en keukenleven een belangrijke rol spelen. Een evenwichtige voeding, die met een beetje fantasie ook lekker en aantrekkelijk wordt klaargemaakt, is belangrijk. Het gebruik van kruiden kan daarin een belangrijke rol spelen. In de kooklessen leren we een aantal wilde kruiden en tuinkruiden kennen en verwerken tot een verrassend middagmaal. Ook onze huisapotheek kan worden aangevuld met kruiden die we zomaar rondom ons aantreffen. Daarover verneem je meer tijdens de wandelingen en in de avondsessies rond compressen en voetmassage. Je krijgt de kans om de kruidenwereld en zijn vele toepassingen van dichterbij te leren kennen. Op een creatieve manier raak je vertrouwd met de genezende kracht van de natuur !

Programma
Dag 1
0 -0 theorie
Inleiding, betekenis van kruiden en wilde planten.
Hoe planten herkennen ? Korte wandeling.

Dag /> 9u30-1 kookles met kruiden
14u30- 17u30 educatieve natuur- en kruidenwandeling
0- 0 praktische toepassingen van het gebruik van kruiden (compressen, voetmassage, moxa,.. .)
Dag 3
9u30-1 kookles met kruiden
14u- 16u educatieve natuur- en kruidenwandeling met opdrachten

We gebruiken uitsluitend plantaardige en bio of wilde ingrediënten.
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
250
Vanaf 18 jaar

Vrijdag: van 19:00 tot 21:00
Zaterdag: van 9:30 tot 18:00
Zondag: van 9:30 tot 16:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!