Western Front Trail

Anno werd het plan gesmeed om een wandelroute te ontwikkelen langs de volledige Westerse frontlijn. Na talrijke meetings en afspraken met toeristische sectoren kwam de Western Front Way tot stand. Een Via Sacra die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar meer dan iljoen oorlogsslachtoffers levendig moet houden. De inspiratie komt uit een brief van Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die jammerlijk sneuvelde in 1915 bij de slag om Loos in Frankrijk. Drie maanden voordat hij stierf, schreef Alexander aan zijn oude schoolhoofd over de wandelroute en zijn droom.

Een epische trailwalk langs de herdenkingssites uit de Groote Oorlog

De Via Sacra - Western Front Way loopt maar liefst 1.000 km langs No Man's land en de Westerse frontlijn. Vertrekkend vanuit Nieuwpoort tot aan Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens is het daarmee de langste wandelroute in Noordwest-Europa. De eerste 95 km loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort met Diksmuide, Ieper en tenslotte Mesen.

In navolging van het oorspronkelijk concept zal Wandelsport Vlaanderen vzw jaarlijks een langeafstandswandelroute onder de naam Western Front Trail organiseren. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 18 september . Deelnemers krijgen de keuze uit drie epische afstanden van 85 – 60 of 35 km.

Naargelang het gekozen traject kom je voorbij de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog. De 85 km start vanuit Mesen, de kleinste stad van België. Deelnemers aan de 60 km starten in de schaduw van de imposante Menenpoort in Ieper. De Ijzertoren symbool van Nooit Meer Oorlog in Diksmuide vormt de start voor de 35 km. Alle deelnemers eindigen ter hoogte van Westfront Nieuwpoort.
Westfront Nieuwpoort
Kustweg 2
8620 Nieuwpoort
€ 39 voor leden / € 59 voor niet-leden
Vanaf 16 jaar

Zaterdag: van 5:00 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Verhuur van kano's en kajaks
(Van 7 april 2021 tot 30 september 2021 - Nieuwpoort)
Verhuur kickbike Nieuwpoort
(Van 7 april tot 30 september - Nieuwpoort)
Verhuur elektrische golfkar 4 personen
(Westende)
Gidsbeurten ten voordele van de wilde dieren
(Van 26 juni tot 4 december - Oostende)
Op tijdreis in het natuurpark
(Van 1e juli tot 11 november - Oostende)