Wetenschap Centraal: Invloed, overvloed, overvoed ?

 
Wat je eet is jouw eigen keuze. Of niet ? Aangeboren voedselvoorkeuren en psychologische reflexen beïnvloeden ons eetgedrag, in samenspraak met onze omgeving. We eten wat onze vrienden, ouders, familie, collega’s en soms zelfs beroemdheden eten. En we eten niet wat afgeschilderd wordt als ‘dik makend’ ‘of ‘niet ethisch’. Wat je eet is eigenlijk veel minder je eigen keuze dan je denkt, en de rol die diverse media spelen in het beïnvloeden van wat je eet is niet altijd zo duidelijk. Hoe beïnvloeden media ons eetgedrag ? Waarom is voeding zo’n hot item en brengt het mensen ertoe om mee te doen aan tal van hypes ? Waarom zijn nationale en internationale Bv-Koks (denk aan Jeroen Meus of Yotam Ottolenghi) zo succesvol ? En wat met de sociale functie van eten in deze tijdsgeest waar iedereen achter zijn schermpje zit ? Dit zijn vragen die tijdens deze lezing aan bod komen en waar we achteraf ook samen een antwoord trachten op te vinden.

Charlotte De Backer is hoofddocent Communicatiewetenschappen aan de Uantwerpen en is actief in het domein van voeding, media en samenleving. Ze bracht recent een boek uit over de impact van wat we eten op onze identiteit en sociaal gedrag (To eat or not to eat meat, Rowman & Littlefield).
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2000 Antwerpen
Gratis
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lezing 'Gezond ziek zijn'
( 4 april - Willebroek)