Workshop: onderhoud en slijpen van keukenmessen

 
Een scherp mes in goede staat kan ons in de keuken helpen en koken nog prettiger maken. Op een vlotte manier je eten kunnen snijden is gewoon prettig. Je kan veel geld besparen door je groenten zelf te snijden in plaats van duurdere voorgesneden en verpakte groenten te kopen in de supermarkt. Het is zelfs goed voor het milieu. Ergernis en gevaarlijke toestanden omdat de messen bot zijn, kunnen we redelijk gemakkelijk vermijden.
Deze workshop wordt gegeven door Jan Dox. In de workshop zien we eerst een stuk(je) basiskennis over keukenmessen. Materialen, vorm van het lemmet, onderhoud, bewaring, welke snijplanken kiezen…
Daarna gaan we in op het eigenlijke onderhouden van de snede en welke gereedschappen we daarvoor gebruiken: wetstaaf, slijpstenen en strop. We leren welke technieken we kunnen gebruiken om efficiënt een goede snede te behouden of bereiken. Iedereen zal kunnen oefenen op de aanwezige slijpstenen.
Combidee
Bredabaan 225
2930 Brasschaat
35€ (met slijpsteen korrel 1000/3000 die mee naar huis mag: 70€)
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lessenreeks djembe en douns
(Van 12 april 2022 tot 28 juni 2022 - Schoten)
Cursus djembe en Afrikaanse percussie
(Schoten)
Basiscursus eutonie
(Van 16 april tot 14 mei - Kapellen)
Massageworkshop voor twee
(Antwerpen 5)
Chinees online leren mét een leraar
(Van 12 september 2023 tot 4 juni 2024 - Antwerpen 1)