Zebracinema op locatie: Amazing Grace, Aretha Franklin

Amazing Grace is een oereenvoudige concertregistratie van het gelijknamige best verkochte gospelalbum tot nu toe Ė en tegelijk zoveel meer dan dat. Kerkdienst, muzikale reis, verslag van een optreden van een van de beste zangeressen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis ťn van een collectief creatief proces. Ze toont een glimp van de verhouding tussen witte en zwarte muzikanten. Amazing Grace is een feelgood-documentaire over een totaal bezielde beleving van muziek ťn een poging om die bezieling naar de bioscoopzaal te brengen.
De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin (19418) wilde na haar doorbraak een album opnemen met de muziek uit haar jeugd, met de gospelliederen die haar als domineesdochter met de paplepel waren ingegoten.
Op een donderdag- en vrijdagavond in januari 197og ze samen met het Southern California Community Choir van dominee en gospelzanger James Cleveland naar de afgeladen New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. In haar kielzog volgde filmmaker Sydney Pollack als regisseur van een oorspronkelijk voor tv bedoelde concertregistratie.
Amazing Grace is een toonbeeld van wat muziek vermag. Een verslag dat uitnodigt om uit de bioscoopstoel op te staan en mee te zingen, joelen en dansen, gezien de sociale norm in de bioscoop desnoods in gedachten, omdat juist het meedoen onderdeel is van de ervaring.
Waar :
Muziekcafť de Sjruur
Kleine Kerkstraat 19
3680 Maaseik
Tarief :
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
http://www.achterolmen.be
accessibility

Vrijdag: van 20:00 tot 21:40

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Zebracinema: papicha
( 23 september - Maaseik)
Filmvoorstelling : 'Toen was geluk heel gewoon'
( 25 september - Willebroek)
Projectie laureaten Brussels Videonline Festival
( 26 september - Brussel)
Centrale Cinema
( 23 september - Bruxelles)
Marianne & Leonard Words of Love
( 26 september - Roeselare)