Zijdeschilderen (basisworkshop)

Zijdeschilderen in een nieuw kleedje

Zo'n 30 jaar geleden was zijdeschilderen 'hot', iedereen deed het of kende wel iemand die het deed. Ikzelf was zo iemand, als kind ging ik wekelijks naar de cursus en aapte de lerares na, maar al gauw ging ik mijn eigen toer op. Wij, bij Bazarts willen zijdeschilderen terug aanbieden op een hedendaagse en moderne manier.

De technieken

We willen jullie de tijd en inspiratie geven om je eigen ontwerpen te maken. We zoeken hiervoor inspiratie bij de fauna en flora. Met gutta maak je tekeningen die de verf tegen houden, als die droog is, kan je inschilderen per kleur, kleurovergangen maken, verlichten en verdonkeren. Je wordt er rustig van en gaat ervan genieten.

Op maandag ontwerpen we een tekening voor een kader van 50 x 50 cm of 50 x 60 cm. Deze kan je nadien dan opspannen op een frame om op te hangen als decoratie of verwerken tot een kussen (dit moet je wel nog zelf doen). We brengen de tekening aan op de zijde met gutta. Dit moet een dagje drogen.

We gaan dan aan de slag met de kleuren die we graag zien en maken een sjaal van 40 x 150 cm op een eenvoudige en fijne manier. Er is trouwens niets zo fijn om te dragen dan een zijde sjaal !

Op dinsdag gaan we onze gemaakte tekening inschilderen en afwerken. Je kan je gemaakte werkje direct strijken zodat de verf gefixeerd is en je werk kan worden opspannen op een frame.
Waar :
Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68b
3510 Kermt
Tarief :
120 Ä
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://bazarts.be/activiteiten/zijdeschilderen-basisworksho
accessibility

Maandag: van 19:00 tot 22:00
Dinsdag: van 19:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!