Zomerfietszoektocht richting Middelkerke... langs kunst

Ontspanning Zomerfietszoektocht  richting Middelkerke... langs kunst
Fiets je graag ? En hou je van kunst ? Dan kan je tot 30 september deelnemen aan de nieuwe Koekelaarse zomerzoektocht. Je passeert acht artistieke locaties, waaronder K.E.R.K., de Kunsthalle Ervinck in Sint-Pieters-Kapelle.

OPGELET: vraag 18 zit door een vergissing niet in het parcours ! Deze telt dus niet mee, maar voor wie graag het juiste antwoord wil weten: fortuna ex caelo.

De Zomerzoektocht 2022 van Koekelare is een kunstzinnige rit doorheen het vlakke polderland, met weidse uitzichten alom en kerktorens aan elke einder, afgewisseld met pittoreske dorpjes (Moere, Zevekote, Sint-Pieters-Kapelle, Zande, Leke en Keiem) en enkele korte stukjes off-road. Centraal staan kunst en natuur.

De zoektocht verbindt Koekelare met Sint-Pieters-Kapelle – waar deze zomer beeldend kunstenaar Nick Ervinck de kerk opnieuw omtovert tot ‘Kunsthalle Ervinck’ (K.E.R.K.) – en omgekeerd. Je kan starten in beide gemeenten. In totaal zijn er acht kunstlocaties te bezoeken onderweg, van kerken over musea tot galerieën.

Dienst Toerisme Koekelare en Toerisme Middelkerke slaan de handen in elkaar om er een boeiende zoektocht van te maken. In lusvorm leg je via de knooppunten zo’n 42 kilometer af: goed voor een hele dag fietsplezier op een rustig tempo. Je vindt – naast de kunstlocaties – nog heel wat andere ‘points of interest’, leuke horecastops en diverse hoeves met streekproducten onderweg.

Zoals steeds is de zoektocht volledig gratis en is er een prachtige prijzenpot te verdelen onder de winnaars: maar liefst 1000 euro aan streekproducten en aankoopbonnen. De eerste prijs is een Vip-Arrangement voor het Champagneweekend in Middelkerke voor 4 personen. Niet te versmaden !

Zijn jouw antwoorden ‘state of the art’? Dan ben jij misschien ook één van de winnaars.

Deelnameformulier: te downloaden op www.koekelare.be/zomerzoektocht-2022 of vraag de gedrukte folder bij de Dienst Toerisme, Sint-Maartensplein 15B in Koekelare, tel. 051 61 04 94,
De Brouwerij
Sint-Maartensplein 15 b
8680 Koekelare
- Reserveren is niet nodig
Gratis
Elk type publiek
Franky Vantyghem (20/06/2022)

Maandag: van 6:00 tot 23:30
Dinsdag: van 6:00 tot 23:30
Woensdag: van 6:00 tot 23:30
Donderdag: van 6:00 tot 23:30
Vrijdag: van 6:00 tot 23:30
Zaterdag: van 6:00 tot 23:30
Zondag: van 6:00 tot 23:30

Van 1e juni tot 30 september