Zondags concert: flamencozangeres Luna Zegers & Vicente Santiago

Luna Zegers, zangeres en auteur van het boek Solo vertelt en zingt over haar leven tussen twee werelden. Gitarist Vicente Santiago begeleidt haar.

RESERVEER Nu
ticket: € met gratis drankje)
- Bel of sms +33 59 37 11
- Mail

HET Boek
solo is Luna’s levensverhaal, vormgegeven als familiekroniek en reisverslag. Ze verloor haar ouders en zus, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze ging op zoek naar troost en een manier om uiting te geven aan haar verdriet. Ze ontdekte de Indische zangcultuur en kwam zo via een omweg thuis in de Spaanse flamencozang. In dit boek doet ze verslag van haar onbezorgde jeugd, van de verdrietige periode van verlies en rouw, en van een hernieuwde levenslust waarmee ze als eerste niet-Spaanse de opleiding flamencozang afrondde aan het prestigieuze conservatorium Esmuc in Barcelona.

DE Cd
op haar cd Entre Dos Mundos geeft ze klank aan thema's als identiteit en verlangen, levenslust en verdriet, liefde en verlies. Luna neemt de Spaanse flamenco als vertrekpunt en combineert dit met haar ervaring als jazz-zangeres en componiste.

"Op Entre Dos Mundos gutst de passie naar buiten. (…) Dat ze alle facetten van de flamencozang beheerst spat eraf in de laatste paar tracks, waarin het continu knettert en bliksemt." (Uit de recensie van het tijdschrift Jazzism)
Het boek en de cd zijn ter plaatse te koop en Luna signeert ze met liefde.

DE Gitarist
luna Zegers brengt flamencogitarist Vicente Santiago mee. Als telg uit een zigeunerfamilie kreeg hij de ritmes en de palos van de flamenco met de pap ingelepeld. Hij bestudeerde diepgaand de klassieke en de flamencogitaar aan de conservatoria van Cartagena en Cordoba. Als componist en solist was hij betrokken bij grote internationale festivals, danscompagnieën en choreografen zoals Javier Latorre.

"Voor mij is flamenco de essentie van wat waarachtig is," zegt hij. "Flamenco sluit niemand uit, maar iedereen drukt het op zijn eigen manier uit. Het is de opdracht van de muzikant de muziek uit te kleden, om op een minimalistische manier zoveel mogelijk te zeggen en het onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat overbodig."
Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Maaseik
25 euro (inclusief welkomdrankje)
Elk type publiek

Zondag: van 17:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Garageverkoop
( 21 mei - Deurne)
Antiek & Rommelmarkt te Zottegem
( 21 mei - Zottegem)
Rommelmarkt Harmonie
( 21 mei - Antwerpen 1)
Rommelmarkt Cdo Oostende
( 21 mei - Oostende)
Rommelmarkt
( 21 mei - Heusden-Zolder)