Zuiderburenfestival

Aperitieven tussen de musea

Het hippe Antwerpse Zuid trekt al meerdere jaren bewoners en bezoekers van allerhande achtergronden aan. Dat verklaart ook de verscheidenheid aan horeca, de rijke cultuur en architectuur.
Ook drie van de grootste Antwerpse musea liggen er op een steenworp van elkaar. Als we deze troeven van het Zuid samenbrengen in één weekend krijg je: Zuiderburen.

Een groep van vrienden die op het Zuid woont heeft de handen in elkaar geslagen om een straatfestival te organiseren aan het Museum van Schone Kunsten.
De 3.000 vierkante meter aan de Leopold de Waelplaats worden omgetoverd tot een Street Happening waar er niet alleen een glas kan gedronken worden maar ook lekker gegeten : zeven topzaken van het Zuid brengen hun beste gerechtjes vanuit foodtrucks & kraampjes.

Op zaterdag 16 en zondag 17 september (autoloze zondag) is het Zuid the place to chill !
Coverbands, Dj's en live artiesten zorgen samen met de verschillende musea voor de culturele noot. Het M Hka & Fomu organiseren verschillende activiteiten zodat zowel jong als oud een geweldige tijd kan beleven.

Op de activiteitenkalender staat onder andere:

· Zaterdag- en zondagochtend om 11u00 wordt het Zuid gewekt met een gratis arobic sessie, gegeven door The Brick.

· Daarna is er tijd voor muziek : Jazz, funk, disco, … zorgen voor nazomerse vibes. Tegen de avond treden er enkele coverbands en live Dj's op : onder meer Ludoviq, Casserol fermer, dj shizzle sauvage, en vele andere zorgen voor de muzikale noot. Check zeker onze website of social media voor de line-up !

· Het Fomu en Muhka doen mee aan dit project. Zij stellen hun musea op 16 en 17 September gratis open voor alle bezoekers van Zuiderburen. Pik je voucher op tijdens Zuiderburen en neem deel aan een van de geleide wandelingen rond het Zuid. De musea voorzien daarnaast ook tal van activiteiten voor onze jongste bezoekers zoals eendjes vissen en postkaarten maken.

· Op culinair vlak is er een waaier aan mogelijkheden : Proef tegen democratische prijzen van de verschillende lekkere foodstands : Finjan, Ellis Burger, Tartino, I Famosi, Poule & Poulette, Sum Sum, Lucy Chang.

Hopelijk allemaal tot dan !

Praktisch:

Zuiderburen
Zaterdag 16 & zondag 17 september
Van 11u -
Leopold De Waelplaats, Antwerpen Zuid
https://www.facebook.com/Zuiderburenfestival/
www.zuiderburen.be
Waar:
Museum Van Schone Kunsten Antwerpen
Leopold de Waelplaats 2000 Antwerpen
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.zuiderburen.be
accessibility


Zaterdag : van 11:00 tot 23:00
Zondag : van 11:00 tot 23:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!