Zuidpool

KATE Tapes Away (walkman-luisterverhalen)
ZUIDPOOL
Een walkman en drie cassettes. Meer is niet nodig om in de wereld van Kate te duiken. De stem van Sofie Decleir zat je nog nooit zo dicht op de huid.

Je duwt op play. Het zachte geratel van de cassetteband, flarden muziek, geruis, en dan het geluid van iemand die ademhaalt om iets te zeggen. De mooie stem van Sofie Decleir komt uit de oortjes van je walkman, alsof ze in je hoofd zit.

Midden jaren '80. Kate vermoedt dat ze de laatste mens op aarde is. Zeven jaar lang trok ze alleen in achtergebleven voer- en vaartuigen langs ankerplekken van de Westerse geschiedenis, verlaten steden, langs alle grote musea waar ze overwinterde, op zoek naar anderen. Drie jaar later doet ze doelloos verslag van haar queeste. Aan niemand. Voor niemand. Van niemand. Ze doet haar verhaal aan de tapes in een cassetterecorder. Maar haar geheugen en taal voeden gaandeweg wantrouwen.

“Het luisterspel is beter dan het boek." * Knack Focus

"Voer voor zo’n eenzame geluidsdrager." * De Standaard

"Ook zonder de live interactie tussen acteurs en toeschouwers een ontstaat een gevoel van theatraliteit. Een productie waarin eenzaamheid en intimiteit elkaar ontmoeten en versterken." De Morgen

Praktisch

De inkomhal van De Spil werkt als take-away waar je jouw pakket ophaalt en terugbrengt. Je krijgt een prachtige totebag (die je achteraf mag houden), een walkman, een set nieuwe oortjes (die je achteraf mag houden) en drie cassettes van telkens ongeveer 100 minuten. Je luistert waar en wanneer je wil en krijgt zo'n 48 uur de tijd.

Reeks 1: vrijdag ei tot zondag ei

Afhalen in de centrale hal op vrijdagavond tussen 17u en Terugbrengen op zondag in de centrale hal tussen 16u en 18u. Er zijn geen andere ophaal - en terugbrengmomenten.

Reeks ondag ei – dinsdag ei

Afhalen in de centrale hal op zondagavond tussen en Terugbrengen op dinsdagavond in de centrale hal tussen en Er zijn geen andere ophaal - en terugbrengmomenten.

€ 15 (totebag en oortjes mag je achteraf houden)Wij ontsmetten alles vooraleer we het uitlenen. Volledig virusveilig dus. Daarna breng je het pakket terug naar De Spil.

Het terugbrengen gebeurt 48 uur later. Er zijn Geen andere ophaal - en terugbrengmomenten. Bij ontvangst van het pakket betaal je een waarborg van uro per pakket, die je terugkrijgt bij het inleveren van het onbeschadigd materiaal. Gelieve dit bedrag cash en gepast mee te brengen. Ophalen en terugbrengen gebeurt coronaproof. Komt dus het liefst alleen en draag verplicht een mondmasker.

Concept: Jorgen Cassier & Koen van Kaam - Audio-regie: Jorgen Cassier - Spel en stem: Sofie Decleir - Tekst: gebaseerd op het boek 'WITTGENSTEIN'S Misstress' van David Markson - Vertaling: Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes - Bewerking: Jorgen Cassier & Sofie Decleir.
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
15 euro
Vanaf 4 jaar

Zondag: van 20:00 tot 21:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Het circus Pepino
(Van 19 2021 tot 20 juni 2021 - Wortegem)
Het circus Pepino
( 16 juni - Wortegem)
To Be Queen
(Van 19 tot 20 juni - Laken)
B R U T . performance monumentale
(Van 19 tot 20 juni - Laken)
Vaux-Hall Summer | Vaux-Hall Summer Games
(Van 20 juni tot 8 augustus - Brussel)