Zusters van Liefde van Jezus en Maria

In het klooster gaan, betekende de wereld achterlaten. Je nam afstand van alle frivoliteiten, van je familie, van een toekomstig gezin, een eigen huishouden... Je kreeg een nieuwe naam, een nieuwe "leeftijd" (de rangorde van de professie), een nieuwe leefgroep, eigenlijk een nieuwe identiteit.

Achter de kloostermuren heerste een regel, die het vrome leven van bidden en werken bepaalde. Het leek allemaal zo streng en ontoegankelijk. Maar binnen bruiste het leven. Deze vrome, hardwerkende, intelligente, vernieuwende vrouwen stonden met beide voeten in de realiteit.

De tentoonstelling gunt je een kijkje achter de schermen. Je kunt zien hoe het bij de zusters was: materieel, geestelijk, organisatorische, financieel, professioneel...

Er is ook aandacht voor de begingeschiedenis en het cultuurhistorische erfgoed van de congregatie. De tentoonstelling omspant een periode van meer dan 200 jaar: van 1803 tot heden. Vermits de zusters verspreid zijn over de hele wereld en werkzaam zijn in vele dienstverlenende sectoren is het een multiculturele en afwisselende tentoonstelling.
Waar :
Museum Archief
Molenaarsstraat 28
9000 Gent
Telefoonnummer :
09 235 82 32
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.archief-museum.zvl.org/
Toegevoegd door :
Caro de mee
accessibility

Vrijdag: van 9:00 tot 16:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!