Onze selectie Deze week Leuven en omgeving X

Jas en Kobe

Jas, (Johan Adriaan Smit, geboren in Hillegom 1945 en overleden in 2002) was een schilder die zich liet inspireren door de kleuren van de tulpenvelden in de bollenstreek.

Van vrijdag 2 september tot zondag 30 oktober - V Za Zo - Bonheiden Gratis28 km

Het Blokkende Hart van Leuven - Zes Eeuwen Universiteitsstad

De universiteitsbibliotheek, de lakenhal, de fakbars en de prachtige colleges verspreid in de stad.De universiteit is ovéral ! Welke verhalen gaan achter deze indrukwekkende gebouwen schuil ?

Zaterdag 3 september - Leuven Kinderen 12+

Vlierbeekriders Cycling Tour

Op zaterdag 3 september organiseren de Vlierbeekriders in het prachtige kader van de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo hun vijfde Vlierbeekriders Cycling Tour die we vanaf nu Vlierbeekriders Classic...

Zaterdag 3 september - Kessel-Lo Kinderen 10+4 km

Comedy avond Vlierbeekse Feesten

Zaterdag 3 september Deuren: 20u30 - Show: 21u00 Tickets early bird: € 8 (t.e.m. 15 juli) Tickets voorverkoop: €10 Kassa (indien tickets over): €12 Naar goede traditie pakken de Vlierbeekse...

Zaterdag 3 september - Kessel-Lo 4 km

Verwendag met surfsimulator

Kom even terug de vakantiesfeer opsnuiven en test je surfskills op een surfsimulator. Bovendien kunt u kans maken op een prijs van Schneider.

Zaterdag 3 september - Herent 6 km

Breughelfeesten: Les p'tits bras

Dit jaar vieren we 40 jaar Breughelfeesten. Voor deze feesteditie hebben we een heel speciale act kunnen strikken: Les p'tits bras.

Zaterdag 3 september - Wezemaal Gratis12 km

Fidelis Fortibus - Circus Ronaldo

Alle artiesten zijn overleden in circustent Fidelis Fortibus. Enkel de clown is overgebleven. Hij weigert te vertrekken. Rond de cirkel van verkleurd zaagsel begroef hij de overleden circusartiesten.

Van zaterdag 3 tot zondag 4 september - Heverlee 2 km

40 jaar Breughelfeesten

Dit jaar vieren we onze 40ste editie van de breughelfeesten. Het wordt alvast een extra feestelijke editie ! Zaterdag geven we de aftrap van het chirojaar om 15.

Van zaterdag 3 tot zondag 4 september - Wezemaal GratisKinderen 1+12 km

3de Pater damiaanfeesten

Vrijdag: 20u: country dansavond met optreden van carine care / zaterdag en zondag: vanaf 10 rommelmarkt, vanaf 12u restaurant...

Van zaterdag 3 tot zondag 4 september - Tremelo GratisKinderen18 km

Boerenbal en boerenspelen

Jaarlijks boerenbal en boerenspelen.grote feesttent langs de kerkomsesteenweg. Ingericht door de Bedrijfsgilde Boutersem. Kinderanimatie voorzien.

Van zaterdag 3 tot zondag 4 september - Boutersem GratisKinderen18 km

Fotowedstrijd,boerenbal en boerenspelen

Jaarlijks boerenbal en boerenspelen in kerkom boutersem, Door de bedrijfsgilde boutersem ingericht, eveneens fotowedstrijd 'boer, dier en land' gratis deelname en mooie prijzen.

Van zaterdag 3 tot zondag 4 september - Kerkom GratisKinderen19 km

Zomertocht

We garanderen een wandeling puur natuur. Afstanden 6/10/14/20/28 km. In de controlepost is er croque monsieur te verkrijgen en in de sporthal kan men pensen en hamburgers verkrijgen.

Zondag 4 september - Kampenhout Kinderen 6+18 km

Kunst- en ambachtenmarkt Tremartre

Op zondag, 4 september, van 11.00u tot 19.00u, organiseert Kunstkring Gesigneerd, in het centrum van Tremelo, een open lucht kunst- en ambachtmarkt, Tremartre...

Zondag 4 september - Tremelo Gratis19 km

Geleide fruitwandeling (5km)

Stoere Eddy tussen edel fruit. Na de historiek van het ontmoetingscentrum en de Sint-Sebastiaangilde(foto)wandelen we langs de met peren en appelen beladen fruitbomen(foto); Onderweg aandacht voor...

Zondag 4 september - Meensel-Kiezegem GratisKinderen 4+23 km

Open Atelier

De VanDyckring Zaventem houd op 4 september open atelier van 13 tot 17 uur.Werken van Karel Van Schoote, Lieve Michielsen...

Zondag 4 september - Zaventem Gratis24 km

Essence of Thailand 11

Op zondag 4 september 2016 van 10 tot 20 uur strijkt 'essence of Thailand' weer neer op het Dumonplein. Voor het elfde jaar op rij organiseert de Koninklijke Ambassade van Thailand...

Zondag 4 september - Sint-Pieters-Woluwe GratisKinderen 1+25 km

2de Idosa wandeling tvv dierenasielen

Wandeling georganiseerd door vzw Idosa, waarvan de opbrengst integraal naar dierenasielen gaat in binnen- en buitenland. € 2 inschrijving per persoon. Gratis goodiebag van Maxizoo.

Zondag 4 september - Bonheiden 29 km

Boottocht

Met een gids aan boord kan je op boottocht in noordelijke richting op het Zennekanaal langs de Groene Gordel (Vilvoorde-Grimbergen-Zemst-Vilvoorde).

Zondag 4 september - Vilvoorde Kinderen 3+30 km