Onze selectie Deze week Leuven en omgeving X

Kalf ! | Zaam

De Boer zette een deur open en toen zag Koetje Kalf voor het eerst kleuren. De hemelsblauwe hemel. Het grasgroene gras. Frisse lucht, vlinders en madeliefjes. Het gegons van de lente.

Woensdag 1e maart - Leuven Kinderen 6+

Woesten

Door een oorlog raakt een land versnipperd. De bevolking vecht of vlucht, sterft of probeert te overleven.

Dinsdag 28 februari - Leuven

Manneketap | De Kolonie

Fred, alias MannekeTAP, is een eenzaam, beetje nukkig mannetje dat elke dag dezelfde dingen doet. Hij gaat ook elke nacht de bergen in om te dansen.

Donderdag 2 maart - Leuven Kinderen 4+

I used to love to look at the ocean but now I don't care if I ever see it again

Joke Emmers, Daan van Bendegem en Matig Wonder Throwback time naar de Grote Depressie in Amerika, toen dansmarathons een grote bron van entertainment waren. Rijk keek naar arm.

Van vrijdag 3 tot zaterdag 4 maart - Leuven

British Legends | St. George Quintet

Het St. George Quintet is de schitterende laureaat van Supernova 2016, een wedstrijd voor jonge Belgische kamermuziekensembles.

Zondag 5 maart - Leuven

Risjaar Drei | Toneelhuis & Olympique Dramatique

Risjaar is afstotelijk. Hij is prematuur geboren, onaf. Hij is misvormd, hij mankt en hij is lelijk als de nacht. Tijdens de Rozenoorlogen die plots uitbraken na de dood van Hendrik Vijf...

Van maandag 27 februari tot woensdag 1e maart - Leuven

"H-Moll Messe" J. S. Bach

Niemand kon vermoeden dat Bachs 'missa brevis' uit 1733 zich zou ontpoppen tot een monumentale Latijnse mis, een mijlpaal geworteld in de oude polyfonie en de expressieve rijkdom van de barok.

Zaterdag 4 maart - Leuven

MusiC after work - St. Patrick's edition

Woensdag 1 maart vliegen we er weer stevig in met MusiC after work - St. Patrick's Edition ! DJ Lenny (Out of Office, VersuZ, Nieuwscafé,...

Woensdag 1e maart - Leuven

DVKES - Depot Café

PRAKTISCH Het Depot | Martelarenplein 12 20u | Gratis Drie jaar na de EP 'Let Me Go Into The Wild' - een productie van Johannes Verschaeve van The Van Jets - en drie bijhorende singles ( 'Happy' ...

Maandag 27 februari - Leuven

Sleepers' Reign - Het Depot

PRAKTISCH Het Depot Foyer | Martelarenplein 12 20u | .12 - .15 Cultuurkaart KU Leuven: .10 - .12 Sleepers' Reign... Dat is bezwerende indie-electro met een experimenteel randje..

Dinsdag 28 februari - Leuven

Boekenfestijn Leuven

Het Boekenfestijn in de Brabanthal Leuven de Grootste Keus in Boeken, Puzzels...

Van donderdag 2 tot zondag 5 maart - Leuven Gratis

Brief aan mijn kind | Maelstrom

Voor de tweede voorstelling van Jorre Vandenbussche en Thomas Janssens, Brief aan mijn kind, levert het publiek de grondstof.

Zaterdag 4 maart - Leuven

Ronnie Flex & Deuxperience Band - Het Depot

PRAKTISCH Het Depot | Martelarenplein 12 20u | .13 - .16 Cultuurkaart KU Leuven .11 - .13 Eén van de meest gestreamde artiesten op Spotify...

Donderdag 2 maart - Leuven

Open Mic - Het Depot

PRAKTISCH Het Depot Foyer | Martelarenplein 12 20u | GRATIS Een paar stembanden, een gitaar of een piano: meer heb je niet nodig om een wereldnummmer te schrijven.

Woensdag 1e maart - Leuven

Brouwerij Stella Artois

Stella Artois, Leffe, Hoegaarden, Jupiler De brouwerij van Stella Artois, onderdeel van het grootste brouwerijconcern ter wereld ab Inbev, is nog steeds stevig geworteld in thuisstad Leuven.

Za Zo - Leuven Kinderen 5+

Afrocaribbean latino

In deze tropische bar vind u de zwoele vakantiesfeer terug die je een gevoel van rust geven terwijl je niet eens op vakantie bent.

Maandag Vandaag om 20u - M D W D V Za Zo - Leuven 8 GratisKinderen 3+

Brouwerijfietstocht

Via de mooiste wegen fietsen we naar een kleine brouwerij in de buurt van Leuven. Onze gids-bierkenner leidt je door bossen en velden, langs kastelen en abdijen.

Van 21 september 2016 tot 20 maart 2017 - Za - Leuven

Sup-Tocht van de Dijle

Een tochtje alleen of in kleine groep op Sup's. verken het prachtige stuk Dijle tussen Korbeek-dijle en Heverlee vanop een Sup-Plank. Zo kan je genieten van zowel de rivier als van de omgeving.

Van 29 april 2016 tot 1e mei 2017 - M D W D V Za Zo - Korbeek-Dijle Kinderen 8+9 km