Voordrachten X Deze week

9 Activiteiten

of

Brusselse instellingen

Conferentie-debatten De discussie over de instellingen is blijvend in Brussel. Deze nieuwe reeks bekijkt die dossiers vanuit het standpunt van de stedelijkheid.

Vrijdag 31 maart - Sint-Jans-Molenbeek Gratis

Monoloog 'bloedgetuigen' van en door Johan de Boose

In 2011 publiceerde Johan de Boose bij uitgeverij De Bezige Bij de roman Bloedgetuigen: een 1000 pagina's tellend epos over de Tweede Wereldoorlog, de collaboratie, het verzet en het Oostfront.

Zaterdag 1e april - Herzele

Sagalassos - de kunst van het kleine

De kunst van het kleine. Verhalen over objecten uit het antieke Sagalassos Het Sagalassos Project, onder leiding van professor Jeroen Poblome...

Vrijdag 31 maart - Leuven

Paaspoëzie

Op 2 april zetten we in het Nieuw Theaterhuis de paasvakantie in met tal van activiteiten. We starten met een poëziedag om de paasvakantie goed in te zetten.

Zondag 2 april - Brugge GratisKinderen 12+

Infosessie: Mindfulness

Met aandacht zorgen voor jezelf in het hier en nu. Heel vaak functioneren we op automatische piloot en doen we dingen vanuit ons onbewuste zoals opstaan, eten, werken, zorgen voor…...

Donderdag 30 maart - Willebroek

Op de borrel bij… Geert De Weyer, over vrouwen in strips

Stripjournalist Geert De Weyer geeft een opmerkelijke inkijk in de manier waarop vrouwen in de Belgische strip sinds de jaren 40 en 50 behandeld werden: van onderdrukt tot ondersekst.

Donderdag 30 maart - Balen

Auteur op bezoek: Inge Schilperoord (Muidhond)

Inge Schilperoord komt op bezoek ! We komen meer te weten over haar boek 'muidhond' en hoe ze ertoe kwam, op het einde is er ook even tijd voor wat vragen uit het publiek .

Donderdag 30 maart - Kortrijk Gratis

Waterkers een wonder der natuur

Voordracht over waterkers in al zijn facetten geschiedkundig, teelt, medicinaal gebruik, keukengebruik, afleidingen en zoveel meer € 8.

Donderdag 30 maart - Idegem Kinderen 9+

Babbelen over boeken

Aan de grote tafel in het leescafé wisselen we van gedachten over boeken en andere dingen des levens. Want zeg nu zelf, in grootse romans komen grootse thema's als liefde, geluk, afscheid...

D - Balen Gratis