Onze selectie Deze week Oostende en omgeving X

Novum Helloween

Het Helloween-event slaat zijn feesttenten op aan het Sint-Antoniusplein in de wijk Vuurtoren-Opex. Er zijn vanaf 15.00 uur workshops voor kinderen en volwassenen.

Zaterdag 29 oktober - Oostende GratisKinderen 3+

Brit Floyd - The World's Greatest Pink Floyd Show | Kursaal, Ostend

Brit Floyd is een verzameling van de beste Pink Floyd tribute-muzikanten ter wereld, onder leiding van musical director Damian Darlington.

Zaterdag 29 oktober - Oostende

Benefit ten voordelen van Muco

Om de onderzoeken van Muco nog beter te laten verlopen Organiseren we een benefiet waar die dag geld zal ingezameld worden en waar u ook met al u vragen bij een consulent van de muco vereniging...

Zaterdag 29 oktober - Oostende

Marvin Gaye - Midnight Love Tour

Marvin Gaye komt op 14 februari 1981 per boot in Oostende aan. Hij is hier om zijn sterrenbestaan in de vs te ontvluchten en in Oostende vindt hij precies de rust die hij nodig heeft.

Vandaag van 10u tot 14u30 - M D W D V Za Zo - Oostende

Het Oostends Stadsmuseum

Het rijk-gestoffeerde museum ontstond in 1899 toen schepen A.Liebaert het initiatief nam om in een oude winkel in de Kerkstraat een folkloremuseum te openen.

Vandaag van 10u tot 12u30 - M W D V Za Zo - Oostende

Fort Napoleon

Niet Het Hele Jaar Lang Open ! Aan het eind van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten.

W D V Za Zo - Oostende 7

Planetariumvoorstellingen bezoekerscentrum Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen.

W V Zo - Sint-Andries Kinderen 6+24 km

Fransmansmuseum

Het Fransmansmuseum is een eerbetoon aan de vele Vlaamse seizoensarbeiders die destijds om den brode naar Frankrijk trokken. Men noemde ze 'de Fransmans'.

D W D V Za Zo - Koekelare 22 km

Sos Reptiel nocturne ' Zombie attack'

Ga met Halloween mee op reptielenzoektocht ! Gewapend met enkel een lampje, gaan dierenliefhebbers op zoek naar reptielen in het donkere Reptile Rescue Center. Gidsen vertrekken ieder half uur.

Zaterdag 29 oktober - Houtave Kinderen17 km

Sea life Marine Park

Een duik nemen zonder nat te worden ? Kom oog in oog met de haaien, garnalen en andere dieren.Maak bijvoorbeeld eens kennis met de zeehonden die de show stelen in het buitenbad.

Vandaag van 10u tot 18u - M D W D V Za Zo - Blankenberge Kinderen 3+28 km

Wandelen en fietsen vanuit de B&B Arthill door het polderland

Fietsen en wandelen vanuit de B&B door het rustige polderland. Meerdere fietsknooppunten gaan door het dorp. Vanuit de B&B vertrekken er 5 fietsroutes tussen de 38 en 45 km.

Vandaag van 10u tot 13u - M D W D V Za Zo - Stalhille Kinderen 12+15 km

Fietstochtjes in de natuur: Ijzermonding

Gaat wandelen je te traag ? Dan kun je ook op de fiets een groot deel van onze gebieden ontdekken. Soms werden er zelfs speciale fietsroutes uitgestippeld om zeker niets te missen.

Vandaag van 6u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Nieuwpoort Gratis22 km

Sint-Clemenskerk: Sigiswald Kuijken: de cellosuites van Bach

Sigiswald Kuijken zal de laatste drie cellosuites van Bach uitvoeren; de zesde suite op zijn Viola da spalla. De inkomprijs bedraagt 15 Ä/pp in Vvk en 20 Ä/pp Add.

Zondag 30 oktober - Klemskerke 11 km

De Groote Oorlog op doek Frontschilders in Nieuwpoort 1916-1918

De kunst van het herinneren kun je in Nieuwpoort letterlijk nemen. Het is ook nu een stad waar kunst prominent is, maar dat was al zo in 1916, zij het ondergronds.

Van 25 juni 2016 tot 18 juni 2017 - D W D V Za Zo - Nieuwpoort Kinderen 12+23 km

Halloweentocht

Wandeling van +/- 5 km. We wandelen in groepjes en passeren onderweg verschillende stopplaatsen en animatie. Wij vragen iedereen verkleed te komen en een lichtje mee te brengen.

Zaterdag 29 oktober - Roksem 13 km

Wavekarting

Wavekartingģ is een unieke outdoor watersportactiviteit aan de Belgische kust. Je zit zelf aan het stuur van een Wavekart en je vaart met twee of drie over de golven van de Noordzee.

Vandaag van 9u tot 19u - Van 1e april tot 31 oktober - M D W D V Za Zo - Nieuwpoort video Voordeel Wattedoen.beKinderen 5+23 km

Letters en meer

Letters in steen, kalligrafie, handgemaakte accessoires, lettergeschenken, letterschilderijen, trouvailles... permanente expo van de kunstenaarsfamilie Boudens...

Za - Sint-Michiels Gratis29 km

Lange Max Museum

Het Lange Max Museum is voor de Wereld Oorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front.

Van 29 september 2014 tot 30 juni 2017 - W D V Za Zo - Koekelare 17 km