A la Une - West-Vlaanderen
Onze selectie (West-Vlaanderen deze week)
Geef uw locatie op om de activiteiten in uw buurt te vernemen!

Supermarkt Duinen (kinderactiviteit)

Vroeger bestonden de supermarkten zoals wij ze kennen niet, maar toch hadden ze andere oplossingen, namelijk de natuur.

Vrijdag 6 mei - Koksijde Kinderen 8+

Hechten - De Speelman

Dat de cast van 'safety First' bestaat uit rasacteurs, bewijzen ze nog eens met de voorstelling 'hechten'. wim Vande Voorde...

Vrijdag 6 mei - Roeselare

Machien - Tank#series

Honderden schakels om iets heel eenvoudig te doen, dat is pas een machien. Rube Goldberg bouwde machines met grote complexiteit en beperkte meerwaarde.

Vrijdag 6 mei - Brugge GratisKinderen 0+

Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky, Tom Theuns - Living Roots

Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky en Tom Theuns trekken samen op pad op zoek naar hun wortels. Welke songs hebben hen gevormd als muzikant ?

Vrijdag 6 mei - Nieuwpoort

André Brasseur

André Brasseur is een topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit gemaakt. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François.

Vrijdag 6 mei - Leffinge

Labadoux

Het Labadoux-festival gaat dit jaar door op 6, 7 en 8 mei op de festivalweide in Ingelmunster. Labadoux presenteert muziek vanuit de buik, muziek met een ziel, muziek met wortels...

Van vrijdag 6 tot zondag 8 mei - Ingelmunster Kinderen 0+

Watersportdag Nieuwpoort

Zoals vorig jaar is het begin mei weer tijd voor de watersportdag. In 2016 wordt het nog groter dan in 2015. Dit jaar doen meer dan 100 vlaamse watersportclubs mee om je volop te kunnen laten...

Zaterdag 7 mei - Nieuwpoort Gratis

Langs de Damse Vaart (fietstocht)

Fiets eindeloos langs de populieren, geniet van het landschap met de omliggende polders, de bedding van het middeleeuwse zwin, oude forten...

Zaterdag 7 mei - Damme Gratis

Avondmarkt 'harelbeekse ommegang'

Mooie avondmarkt ter gelegenheid van van het lange weekend met kermis en aktiviteiten altijd veel bezoekers alleen professionele marktkramers standen innemen vanaf 15 uur standplaats : 25 euro...

Zaterdag 7 mei - Harelbeke Gratis

Avond over het duin

Beleef een avond over het duin naar aanleiding van de week van de zee in Knokke-Zoute. Er zal een avondelijk concert plaatsvinden en een gegidste natuurwalndelings in het Vlaams Natuurreservaart.

Zaterdag 7 mei - Knokke Le Zoute GratisKinderen 0+

Bezoek watertoren

Toerisme Bredene organiseert op 7 mei 2016 een bezoek aan de watertonen. U zal meer uitleg krijgen over waterwinning. Ontdek iets anders dan onze naaktstrand.

Zaterdag 7 mei - Bredene GratisKinderen 0+

Natuurwandeling in de Cabourduinen.

Op zaterdag 7 mei 2016 vindt een natuurwandeling plaats in de mooie Cabourduinen. Kom en ontdek prachtige fauna en flora. Het vertrekpunt is Museum Carbour.

Zaterdag 7 mei - Adinkerke Gratis

Amfibieën in de Zandpanne

Natuurpunt De Haan organiseert op zaterdag 7 mei 2016 een ontdekkingstocht in het Natuurreservaat De Zandpanne, waar we samen op zoek gaan naar verschillende waterdieren in de duinpoelen.

Zaterdag 7 mei - De Haan GratisKinderen 0+

Watersportdag Anemos Heist

Zoals vorig jaar is het begin mei weer tijd voor de watersportdag. In 2016 wordt het nog groter dan in 2015. Dit jaar doen meer dan 100 vlaamse watersportclubs mee om je volop te kunnen laten...

Zaterdag 7 mei - Knokke Gratis

To Belong

In To Belong stelt choreograaf Koen De Preter zichzelf en de Stapspelers de vraag: wat bindt een groep, wanneer wordt een groep één ?

Zaterdag 7 mei - Brugge

Natuurexploratie Geleide natuurwandeling langs de Damse Vaart bij Hoeke

Ontdek op zaterdagochtend 7 mei 2016 prachtige flora langs de Damse Vaart bij Hoeke. Het vaartbiotoop, hoge pupulierenrijken, verschillende vogels en veel meer Contact: patrick.demaecker@scarlet.

Zaterdag 7 mei - Hoeke GratisKinderen 0+

Bijen in Preshoekbos

Aculeagroep organiseert haar eerste uitstap in Zuid-West-Vlaanderen op zaterdag 7 mei 2016 met een bezoek aan het Preshoekbos in Kortrijk. Verantwoordelijke: Jens d'Haeseleer, jens.

Zaterdag 7 mei - Menen GratisKinderen 0+

Bezoek aan voedselbos

In het voedselbos van Diderik kom je op 7 mei 2016 alles te weten van het telen van groenten en vruchten. Hierna bestaat de mogelijkheid om te proeven van zelf gekweekte hapjes en drankjes.

Zaterdag 7 mei - Merkem Kinderen 0+