Aborig ne Miwatj Miyalk kunsttentoonstelling De vrouwen van de zonsopgang

 
Ontdek op afspraak de Aboriginal Signature Estrangin-galerij, de tentoonstelling Miwatj Miyalk - Women of the Sunrise, die bijna 60 werken samenbrengt, geschilderd in natuurlijke pigmenten op houten schors of gegraveerd op bewegwijzeringspanelen, door 17 inheemse vrouwelijke kunstenaars geboren uit het Yolngu-volk in het noorden Kustgebied van AustraliŽ.

Er zijn veel weerklank in de titel van deze tentoonstelling. De verwijzing naar zonsopgang geeft aan dat dit werk afkomstig is uit de meest oostelijke regio van het Australische Top End, in het Northern Territory.

Dit geÔsoleerde gebied is eigendom van en wordt gecontroleerd door de inheemse AustraliŽrs en staat voor de dageraad als de zon in oostelijke richting opkomt boven de Golf van Carpenteria. Vrouwen worden hier vereerd als heilige wezens die ook worden gelijkgesteld met de levengevende kracht van de zon.

Het grondgebied dat wordt gecontroleerd door de Yol?u-natie strekt zich uit over de bovenste helft van Arnhem Land, oftewel 97.000 kminnen dit territorium bevinden zich ongeveer zestig verschillende, maar verwante clans die hun domeinen afbakenen door middel van cycli van epische liederen die zich manifesteren in gecodeerde patronen zoals die in deze werken te zien zijn.

Elk van de motieven hier is letterlijk een tekst, een kaart, een geschiedenis, een eigendomsakte, een genealogie en een geografische, botanische en zoŲlogische momentopname van de essentie van het weergegeven gebied. De Yol?u-natie, die groter is dan BelgiŽ, is eigenlijk een mozaÔek van domeinen die worden vertegenwoordigd door deze kenmerkende ontwerpen. De tekeningen worden overgedragen door degenen die gezag uitoefenen, degenen wier essentie verbonden is met dit specifieke land...
Galerie Aboriginal Signature Estrangin
101 Rue Jules Besme
1081 Koekelberg
Vanaf 7 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Moof stripmuseum
(Brussel)
Expositie#22 'Carnaval'
(Van 13 februari tot 23 maart - Sint-Pieters-Woluwe)
Henri Wouters-tentoonstelling
(Van 1e tot 30 maart - Watermaal-Bosvoorde)
Leonardo Rodriguez tentoonstelling-verkoop: Kunst, Humor en Rock N'Roll
(Van 9 februari tot 3 maart - Spy)
Tentoonstelling: Anne Vynckier
(Van 12 januari tot 30 maart - Hannuit)