Alexander Vantournhout/ Not Standing

 
‘Through The Grapevine’is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje.

Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen. Door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw. De choreografie speelt met deze verschillen in proporties en fysieke kracht. Samen zoeken ze naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar. Ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

In de zevende voorstelling van Roeselarenaar Alexander Vantournhout presenteert hij het lichaam opnieuw in een zeer pure vorm en focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke grenzen, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is.

“Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid.” *De Standaard

“Vantournhout zet een verse stap naar een intrigerende theatertaal die de gracieusheid van de dans combineert met de onbegrensheid van het circus en de tedere intimiteit van een vertelling.” *Knack / lees hier het volledige artikel
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
basisprijs €16/ bundelprijs €13/ -26jaar €8/ vtp €8
Vanaf 5 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Verjaardagsvoorstelling: ¡Flamenco
( 27 april - Opoeteren)