Anneleen Keppens / Blue Moon Spring

 
Blue Moon Spring is een persoonlijke reis van drie dansers die samen luisteren naar en dansen op jazz muziek. Ze benaderen jazz als een filosofie, meer dan een genre. De dans die we te zien krijgen is een doorlopende conversatie. De performers gebruiken afgesproken kaders als springplank voor bewegingen, afwijkingen en wilde ideeën. Ze stellen zich open voor de specifieke vibraties van elk moment en creëren een geïmproviseerde dans die we samen met hen ontdekken.

De muziekselectie reflecteert bepaalde kwaliteiten van jazz, zoals zorg, speelsheid, frictie, sensualiteit, gedijen in tussenruimtes, en een drang om te vieren. Door bestaande muziekfragmenten te laten communiceren met speciaal voor de voorstelling geschreven muziek, trekt het stuk de geschiedenis mee in een hedendaags, complex geluidsweb.

Elke voorstelling is uniek: de performers oefenen zich in het kwetsbaar en gepassioneerd blijven door middel van improvisatie, in samen dansen met hun verschillen, in beheersing en intuitie op elkaar af te stemmen en klaarwakker te dromen.

De eerste creatie van Anneleen Keppens, ’The Moon is the Moon is the Moon’ ging in in De Spil in première en ook haar tweede creatie ’Movement Essays’ werd in Roeselare getoond ().
Het schitterende danstrio dat ze nu samenbrengt, garandeert een prachtige dansbeleving. Anneleen is danseres en choreografe. Na haar opleiding in Parts werkt(e) ze samen met o.a. Rosas, Daniel Linehan en Alexander Vantournhout.
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
basisprijs €20 / bundelprijs €17 / -26jaar €12 / vtpRSL €10
Vanaf 4 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ballet "DOORNROOSJE"
( 30 juni - Tervuren)
Grote Buikdansshow 'This is Us, This is Life'
( 22 juni - Genk)