Argentijnse tango, cursus Absolute Beginners

 
Voor absolute beginners, geen danservaring vereist !

Andere niveaus zijn zo goed als volzet, je kan je op de reservelijst plaatsen. Alle info: tango@recuerdo

Praktisch
- 10 opéénvolgende lesweken, geen les in het herfstverlof
- We starten 3x per jaar, vraag onze agenda op
- Max 10 dansparen, onder begeleiding van centen:
Gerdy De Decker & Lieve Vansteelant

- Breng zelf een danspartner mee


Lokatie
De lessen gaan door in het historisch monument De Berg: voormalig pandjeshuis en Stadsarchief. Hartje Gent, in de gezellige woonbuurt Prinsenhof, en in de nabijheid van het Gravensteen. De danszaal heeft een houten dansvloer en spiegels, en kijkt uit op de binnentuin. Parkeren doe je best in parking Ramen, op 7 minuten loopafstand.


Initiatie
op vrijdag 9 om 0u, zelfde lokatie
Recuerdo geeft regelmatig tango-initiaties. Zo kan je uittesten of tango je ligt, of een potentiële danspartner proberen overtuigen. Vraag de agenda op


Welke tango ?
Argentijnse tango, zoals hij nu nog gedanst wordt in de salons van Buenos Aires. Volgens de traditie, op de unieke muziek uit de jaren '30 - 50.
Recuerdo maakt onderscheid tussen de Argentijnse tango die iedereen kent van op tv of in shows: de tangochoreografie, en anderzijds de tango de salon, de sociale dans die een improvisatie is, en die gedanst wordt op bals (=milongas of tangosalons). Het is deze minder bekende tango die Recuerdo aanleert in de tangoschool te Gent en op workshops. Recuerdo volgt de traditie van de oude generatie tangodansers, door wie ze opgeleid werd.


Methode
Recuerdo oogt op een lange leservaring en contact met de tango, sinds 1990.
Lieve en Gerdy hadden het geluk nog les te kunnen volgen bij de oude maestro’s die nu overleden zijn, wiens dansoeuvre ze koesteren en in ere houden. De lesmethode Recuerdo was oorspronkelijk gebaseerd op de pedagogie van Antonio Todaro en Pepito Avellaneda, Lalo Diaz en Mirta Campos. Door de jaren heen werd deze proefondervindelijk vereenvoudigd of aangevuld, rekening houdend met de capaciteit van de leerlingen, en wat bruikbaar is voor het dansen in het salon.


Recuerdo vindt dat tango de salon een populaire dans moet blijven, en geen exclusiviteit voor de getrainde danser. In tangofilms wordt steevast het kruin van de dansers bijeengebracht. Doch in de volkse traditionele salons van Buenos Aires zie je oma’s en opa’s naast het jonge volk, linksvoetigen en vlotte dansers sereen samen dansen. Er is geen scoren: op de dansvloer is ieder gelijk.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, fysieke souplesse en kunde. Elk individu, elk danspaar is verschillend, en wordt op maat bijgestuurd door de twee docenten, die zowel de rol van de man als de vrouw beheersen. Iedereen kan mee. Om die reden is er maar plaats voor tien koppels per les, om voldoende tijd en aandacht aan elk te kunnen besteden.
In elk stadium van zijn leerproces danst de cursist mooi. Tango dansen is geen theorie, je hoeft niet te presteren noch niveaus te halen. Belangrijk is dat je samen danst, dat je samen iets beleeft.

Zoals bij een assimil wordt er progressief opgebouwd, en herhaald.
Vanuit een basisstructuur leert het danspaar samen wandelen en improviseren met korte sequenties. Gaandeweg wordt men alert gemaakt op de klankkleur van de verschillende orkesten, en leert deze interpreteren, vanuit zijn vertrouwde basisstructuur.

Milonga en tangowals, de andere tangoritmes die je hoort op een salon, komen in elke groep* aan bod. (*wals vanaf r />

Heb je nog vragen ?

Doch aarzel niet ons te contacteren.


Lees meer op
copyright Recuerdo / Steven Heene
De Berg
Abrahamstraat 13
9000 Gent
150€ per persoon
Vanaf 15 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

(Argentijnse) Tangolessen
(Sint-Jans-Molenbeek)
Wekelijkse Danslessen Bachata
(Van 8 september 2023 tot 21 juni 2024 - Sint-Amandsberg)
Easy african dance Gent Mei
(Van 8 mei tot 19 juni - Gent)
Cubaanse salsa in gent
(Gent)
Bachata Gent Mei
(Van 5 mei tot 16 juni - Gent)