Atomium en Design Museum Brussel

Tentoonstellingen Atomium Design Museum Brussel
Het Atomium, dat tussen 2004 en 2006 tijdens een grote nationale bloei werd opgeknapt, - dat Expo 58, waarvan het het vlaggenschip was, niet zou overleven - is vandaag de dag, met meer dan 600.000 bezoekers per jaar, de meest populaire toeristische bestemming in Europa. kapitaal.
Naast zijn erfgoedwaarde is het Atomium ook een plaats van cultuur. Meer dan de helft van het parcours is gewijd aan tentoonstellingen waarvan de thema's rond België en de digitale kunsten draaien.

________________________________

Het Design Museum Brussel, opgericht na de aankoop van een privécollectie door het Atomium, is een plek gewijd aan design en zijn geschiedenis. Sinds 2015 beschrijft de collectie van het museum, The Plastic Design Collection, het plasticlandschap in design van de jaren vijftig tot heden. Naast deze collectie opende het museum in september 2020 Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Verrijkt met een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere domeinen van creatie in design en hun impact op de samenleving en ons dagelijks leven.

Via tentoonstellingen, maar ook met rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.
Atomium
Place de l'Atomium 1
1020 Laken
- Reserveren is niet nodig
vanaf 8.50
Vanaf 3 jaar

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!