Bal d’ Hiver by Tschiegg

 
Met genoegen introduceren wij “Bal d’Hiver,” een solotentoonstelling van de gerenom- meerde Frans-Zwitserse schilderes Tschiegg bij Verduyn in Moregem, België.
Tschiegg, beroemd om haar onophoudelijke zoektocht naar kleur, staat vooral bekend om haar prachtige acrylschilderijen. Ze beheerst drie rijke artistieke stijlen: portretkunst, landschapsschilderkunst en stillevens met planten en vegetatie. Haar portretten gaan echter verder dan enkel het vastleggen van een individu, en haar landschappen en plantenwerken breken met traditionele kunststromingen, waarbij een schilderij soms begint als landschap en eindigt als portret. Ongeacht het genre word je als kijker meegezogen in de kracht van haar schilderijen, waarbij je oog constant beweegt en telkens nieuwe kleuraccenten ontdekt.
In “Bal d’Hiver” beleven we Tschiegg’s passie voor gemaskerde bals. Haar werk doet denken aan grootheden als James Ensor, hoewel de formele invloeden dichter bij Willem de Kooning of Adrian Gehnie liggen. Ze gebruikt krachtige kleuren en gelaagde kleurvlakken om haar onderwerpen te creëren en schilderachtige maskers te vormen. Impasto penseelstreken en dynamische vormen dagen de grenzen van representatie uit, waarbij details vervagen tot abstractie. Tschiegg’s unieke visuele taal weerspiegelt haar persoonlijkheid als kunstenaar. Hoewel ze het label “kunstenaar” misschien terughoudend aanvaardt, is ze in essentie een schilder, een non-conformist en een intrigerende stem die oprecht spreekt via haar werk.
Geboren in 1966 en gevestigd in Mulhouse, Frankrijk, heeft Tschiegg een kunstcar- rière van drie decennia. Ze heeft deelgenomen aan gerenommeerde internationale kunstbeurzen en solotentoonstellingen gehouden in Parijs, Frankrijk; Offenburg, Duitsland; Freiburg, Duitsland; en nu in Verduyn in Moregem, België.
Verduyn verwelkomt u graag van van 10 december tot 11 februari op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 uur of op afspraak.
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!