Belevingstocht 'Het Lint': volg de gele lintjes

 
In het kader van het themajaar ‘Landscapes | Feel Flanders Fields’ lanceerde Koekelare vorig jaar de fantastische belevingstocht ‘Het Lint’. Deze voert je langs 11 locaties, van de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo tot aan het Lange Max Museum. Op elke locatie met een link naar de Eerste Wereldoorlog staat een bord met uitleg. Meer achtergrond, foto’s, liedjes, … vind je in de ErfgoedApp.

De tocht wordt bewegwijzerd met honderden gele lintjes. Die verwijzen naar het liedje ‘Tie a yellow ribbon around the old oak tree’. Daarin vraagt een gevangene om een geel lintje in de boom te knopen als hij nog welkom is bij zijn terugkeer. Wanneer hij thuiskomt, hangt de boom vol gele lintjes… Voor 2024 werden alle lintjes vernieuwd, dus een frisse, nieuwe fietservaring verzekerd :-)

De lintjes willen we in dit project ook heel expliciet als symbool gebruiken voor verbinding, voor mildheid en voor vrede in deze tijden van polarisering, verzuring en oorlog.

Eén van de must-see's langs het traject is nog altijd de blootlegging van het Duitse oefenterrein in Koekelarebos dat sedert de Eerste Wereldoorlog al die tijd onder de grond is blijven zitten. Er staan ook (tijdelijke) kunstwerken langs het parcours.

De route is terug te vinden via RouteYou onder de naam ‘HET Lint_landscapes Koekelare’.

De brochure met de wegbeschrijving kan je downloaden via: https://www.toerismekoekelare.be/landscapeskoekelare

Alle info is ook verkrijgbaar bij de Dienst Cultuur & Toerisme / Käthe Kollwitz Museum, Sint-Maartensplein 15B, Koekelare

• Startpunt: Deutscher Soldatenfriedhof, Houtlandstraat 3, Vladslo
• Eindpunt: Lange Max site, Clevenstraat 2, Koekelare
- Reserveren is niet nodig
Gratis
Vanaf 9 jaar
Franky Vantyghem (15/05/2024)

Maandag: van 6:00 tot 23:30
Dinsdag: van 6:00 tot 23:30
Woensdag: van 6:00 tot 23:30
Donderdag: van 6:00 tot 23:30
Vrijdag: van 6:00 tot 23:30
Zaterdag: van 6:00 tot 23:30
Zondag: van 6:00 tot 23:30

Van 18 mei tot 30 september

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!