Ciné De Wouwer - Nomadland

 
De eenenzestigjarige Fern gaat de baan op in haar omgebouwde busje. Na de dood van haar man en de sluiting van de lokale fabriek is haar thuisstadje in het landelijke Nevada een spookstad geworden. De plek kan haar niets meer bieden, ook geen troost, en dus wordt ze een hedendaagse nomade, steeds onderweg naar nergens. Tussendoor werkt ze in een magazijn van Amazon, poetst ze wc’s en ontmoet ze andere no-maden, mensen die buiten de conventionele maatschappij leven en het eeuwenoude Amerikaanse landschap doorkruisen.

Nomadland werd in de grote winnaar van de Oscars en critici zijn unaniem: die beeldjes zijn meer dan terecht. Actrice Frances McDormand kreeg haar derde Oscar (na Fargo en Three Billboards Outside of Eb-bing, Missouri) en regisseur Chloé Zhao (Songs My Brothers Taught Me, The Rider) schreef filmgeschiedenis door (nog maar) als tweede vrouw ooit de Oscar voor Beste Regie te winnen. Nomadland is een waar mees-terwerk waarin Zhao als een echte chroniqueur haar camera richt op hedendaagse outcasts, velen van hen vertolkt door echte nomaden, en het oeroude landschap dat ze doorkruisen prachtig in beeld brengt. Bij haar Oscar-speech sprak McDormand dan ook de wijze woorden: “Kijk de film op het grootste scherm dat je vindt en neem iedereen die je kent mee naar een bioscoop, schouder aan schouder, in die donkere ruimte.”

"Een magnifieke en belang¬wekkende roadtrip doorheen arm Amerika. Yep, die Oscars zijn gerechtvaar-digd." – Humo

"drievoudige Oscarwinst maakt nog geen meesterwerk, maar het onvergetelijke Nomadland is dat wel." - De Morgen

"Nomadland is niet zomaar een uitzonderlijke, emotionele roadtrip. Het is een radicale film, op zoek naar een andere manier van filmen – en van leven." - De Standaard

Meer info: www.bevrijdingsfilms.be -
Gc de Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 Ravels
Reserveren is niet nodig
€ 6,00 - € 1,20 (kansentarief)
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Jeugdfilmfestival: De Legende van Samoerai Henk
( 28 december - Ravels)
Jeugdfilmfestival: Mummies
( 28 december - Ravels)
Filmnamiddag
( 27 december - Sint-Lenaerts)
Film "Allelujah" in Cinema Polygoon
( 12 december - Brasschaat)
Film "Anatomie d'une Chute" in Cinema Polygoon
( 26 december - Brasschaat)