Creatieve workshops met yoga en meditatie “Spelen zonder speelgoed ! Hoe dan ?”

Oei de wifi doet het niet ? Wat als de speelgoedwinkel niet zou bestaan ? Waar speelden onze voorouders mee toen Lego, Playmobil, Barbie en de huidige generatie videogames nog niet bestonden ? Weten onze kinderen nog wel wat echt spelen eigenlijk is ? Wat heb je nodig om te kunnen spelen en kan je speelgoed misschien zelf maken ?

Gedurende vier zondagen werken we vanuit een prentenboek rond spel, spelen en speelgoed, een onderwerp voor kinderen van 0 tot 99 jaar. Elke week een andere invalshoek en zoals je van ons gewoon bent, wisselen we dit af met yoga en meditatie, gesprekken en een creatieve verwerking zodat er thuis over kan nagepraat worden. Zoals altijd geven we graag een belangrijke boodschap of levensles mee. Soms verdelen we ons in kleinere groepjes en gaan we leeftijdsgebonden aan de slag.

De invalshoeken die aan bod komen en een tipje van de sluier qua inhoud:
Zondag anuari: Spelen in de wereld
We leren over speelgoed van over de hele wereld. Waarmee spelen kinderen in Afrika of Azië of Zuid-Amerika of hier in België, zonder speelgoed van de winkel ? En kunnen we zelf leuk speelgoed maken ?

Zondag anuari: Pia
Pia verliest een belangrijke pagina uit haar boek. Op zoektocht naar haar pagina komt ze enkele mensen tegen zoals de origami-vrouw of de jongen die een papieren zakdoekje nodig had…
Welk spel of speelgoed met papier kunnen we zelf verzinnen ?

Zondag 5 februari: Blij zijn kost geen geld
Hoe en met wat speelden onze (over-) grootouders toen er van Lego, Playmobil, Barbie of Ipads en gaming consoles nog geen sprake was ? We laten het hen graag zelf vertellen en tonen want veel hadden ze niet nodig voor uren speelplezier.

Zondag 1bruari: Zoo Zen en Gezond met Rex
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Yoga en meditatie zijn ook een vorm van spelen maar dan op een inwendige (meditatie) en rustige (yoga) manier. We wisselen deze af met actieve bewegingsspelletjes. Haasje over en tikkertje maar er zijn nog zoveel minder bekende spelletjes die we vanonder het stof halen.
Groepspraktijk 'het Appèl'
Brusselsesteenweg 544
2800 Mechelen
€20 per zondag
van 4 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Play-Move-Learn speeluurtje
(Lier)
Ondergrondse speurtocht / Jeu de piste souterrain
(Brussel)
Speelzak Marmaille&Co
(Brussel)
Archikids
(Van 7 september 2022 tot 28 juni 2023 - Sint-Jans-Molenbeek)
Muzische vorming voor kleuters
(Van 10 september 2022 tot 24 juni 2023 - Sint-Agatha-Rode)