De acht bergen

'De Acht Bergen' is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en
bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van ‘De Acht Bergen’ kunnen omschrijven. Belgisch regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laat wegdromen naar de Italiaanse Alpen.

De soundtrack van de film wordt verzorgd door de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren. Geen betere match om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen.

‘De Acht Bergen’ werd dit voorjaar een eerste keer vertoond op het 75ste Filmfestival van Cannes en er meteen bekroond met de juryprijs.
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
basisprijs €7/ vrijetijdspas €3,50/ abonnement 10 tickets €60
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Knor / Stuutjes en Cinema
( 26 maart - Roeselare)
L'immensita / filmkus
( 28 maart - Roeselare)
Close
( 4 april - Roeselare)
Las Bestias
( 11 april - Roeselare)
Beeldreportage: Dwars door de Stille Oceaan
( 31 maart - Sijsele)