De Zilveren Den, winters sprookje met Pierke

 
Kennen jullie het verhaal van de “Zilveren den” en van een meisje dat slechts van stomheid kan genezen door een twijgje van die boom ? Daar wil Pierke het fijne van weten en hij gaat op zoek naar dit zeldzaam exemplaar. Of hij daar tijdig in zal in slagen … dat blijft de vraag.. of zouden mirakels bestaan ?

Met Pierke van Gent bezorgt dit gezelschap zijn trouwe schare fans 70 jaar (!) jaar poppenspelplezier van de “hoogste plank”
Koninklijk Poppentoneel Festival is een traditioneel Gents poppentheater dat een vast programma aanbiedt tussen begin oktober en eind maart.
Het repertoire bestaat uit dromerige sprookjes, eigen werk, stukken uit de rijke Gentse poppenspelgeschiedenis en producties vol spanning en humor. Koninklijk Poppentoneel Festival tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn. Deze telt meer dan 600 poppen, tientallen decorstukken en rekwisieten, allemaal eigen werk en handgemaakt !
Pierke van Gent en zijn vrienden trakteren het publiek op een portie onvervalste Gentse traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed !
Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.
6,50€ reservatiekost inbegrepen - 5,50€ mindervalide - Uitpas kansentarief via Uitbureau
van 3 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Pierke en het Geheim van de Trollenput
( 3 maart - Gentbrugge)
Leue met Tine Embrechts & De Lusters
( 3 maart - Roeselare)
Brick (6+) - Samuel Bey
( 24 februari - Brussel)
Impulz (2+) - Theater De Spiegel
( 9 maart - Brussel)