Dierenportretten - Fototentoonstelling

 
Dierenportretten van 1850 tot 1950 : een momentopname.

Dieren hebben nooit zo dicht bij de mens gestaan dan tussen het einde van de 19e en het begin van de e eeuw. Op het werk, thuis, op straat, op ons bord, … in de stad of op het platteland, huisdieren leefden alle dagen zeer nauw samen met de mensen. Ze vormden werkelijk een drijvende kracht achter de economische groei en vervulden braaf de opdrachten en functies die wij hen oplegden: hulp bij het werk, een manier van transport, leverancier van levensmiddelen en materialen, gezelschapsdier, enz. Als onmisbare elementen bij de mechanisatie in de landbouw en de industrialisering maakten zij op hun manier de grote maatschappelijke veranderingen aan het begin van de e eeuw mee.

De tentoonstelling « Dierenportretten » probeert dit historisch moment, dat na de Tweede Wereldoorlog onherroepelijk verstoord werd door de opkomst van een consumptiemaatschappij, te doen herleven d.m.v. de kracht van afbeeldingen.

Voor de oude foto’s werd geput uit de verzamelingen van het Ecomusée du Viroin en aangevuld met werk van hedendaagse lokale fotografen. Hun werk en visie stelt onze huidige relatie met dieren in vraag.
Ecomusee du Viroin
63, Rue e. Defraire
5670 Treignes
4 euro volwassene, 3 euro senior & student, 2 euro kind, gratis -6 jaar
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!