Domein van de Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han: pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld !

De Grot: Treed binnen in een mystieke wereld van magische natuurverschijnselen. Het honderdjarige trammetje neemt je mee tot aan de ingang van de Grot. Samen met een professionele gids ontdek je het wondere universum van stalactieten, stalagmieten en andere geologische mirakels. Je verkent een toverachtig landschap met druipstenen, fossielen en lieflijke meertjes in ťťn van de mooiste grotten van Europa. Dankzij de nieuwe verlichting ontsluieren de galerijen zich als nooit tevoren. Een pareltje dat terecht haar 3* in de Groene Michelingids verdient ! Vanaf deze zomer heeft de Grot ook een andere verrassing voor je in petto. In het hart van de Grot, in de majestueuze Wapenzaal, neemt de feeŽrieke nieuwe klank- en lichtshow "Origin" je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieŽn mee in een opeenvolging van magische werelden.

Het Wildpark: In het 250 ha grote Wildpark, dat verkozen werd tot beste Wildlife park in BelgiŽ en dat volledig gewijd is aan het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten, ontdek je de indrukwekkende Europese 'big Five': de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en de veelvraat: de meest geduchte dieren sinds de Prehistorie. Trek je wandelschoenen aan, volg het natuurlijke wandelpad van 2,5 km of 5 km en ervaar de magische kracht van de natuur ! Via dit wandelpad ontdek je de bladerdakbrug die je tot in de kruin van de bomen brengt. Geniet je liever zittend van deze schoonheid ? Stap dan aan boord van de Safari-car, en laat jezelf meevoeren op de tonen van de vrolijke melodie van het Domein ! Nieuw diersoort in 2019: de poolvos !

Parcours Speleo: Ontdek ons Parcours Speleo, een alternatieve route doorheen de ondergrondse galerijen van de Grot van Han. Een beveiligd parcours waarbij je door de modder van de rivier en neergestorte stenen ploetert. Puur genieten voor durfals, klein en groot !

Tree Tents: Breng de nacht door in de bomen, in het hart van het Wildpark. Ontdek onze Tree Tents, gezellige tenten in de hoogte gespannen tussen de bomen, met uitzicht op de prachtige droge vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: herten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden, damherten... Een onvergetelijke nacht staat je te wachten !

PrehistoHan: Bij de tentoonstelling PrehistoHan ga je ver terug in de geschiedenis. Je duikt als het ware in een collectie indrukwekkende opgravingen, van de prehistorie tot nu ! Het bezoek eindigt met een interactieve en speelse 3D-film die je de Grot op een heel nieuwe manier laat ontdekken !

Han 1900: In het speelse museum 'han 1900' neem je de teletijdmachine naar begin 1900 en beleef je de leefwereld van de Ardense dorpeling van toen.

Het Domein van de Grotten van Han ligt in het hart van het eerste geopark van BelgiŽ, het 'geopark Famenne Ardenne', dat in het voorjaar van 2018 een officiŽle Unesco-Erkenning heeft verkregen ! Een prachtige erkenning voor deze prachtige geografische zone met bijzondere geologische karakteristiekenÖ

Meer info : / +32 (0)84 37 72 13 / http://www.grotte-de-han.be/nl
Waar :
Domein Van de Grotten Van Han - Wildpark
Rue j Lamotte, 2
5580 Han-sur-Lesse
Telefoonnummer :
+32 (0)84 37 72 13 - Reserveren is niet nodig
Publiek :
Elk type publiek
Toegevoegd door :
Domaine des Grottes de Han-sur-Lesse
accessibility

Maandag: van 9:00 tot 17:30
Dinsdag: van 9:00 tot 17:30
Woensdag: van 9:00 tot 17:30
Donderdag: van 9:00 tot 17:30
Vrijdag: van 9:00 tot 17:30
Zaterdag: van 9:00 tot 17:30
Zondag: van 9:00 tot 17:30

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Vliegvisinitiatie in een reservoir
( 20 oktober - Mirwart)
Sentiers d'Art en Condroz-Famenne
(Van 1e januari tot 31 december - Ciney)
Minigolf
(Hotton)
Grotten van Hotton
(Hotton)
Wildtrails: Adventure, lasergame, kajak, rafting, speleo, ...
(Rendeux)