Erfgoeddag: Dagelijkse kost in de Dodengang

 
Op zondag pril staat Erfgoeddag weer voor de deur, met dit jaar als centraal thema ĎThuisí. Wat maakt een huis tot een thuis? Een ogenschijnlijk simpele vraag, maar de betekenis ervan reikt dieper dan men op het eerste gezicht zou denken. Wat creŽert nu precies dat gevoel van thuis? Thuis is een verzameling van ervaringen, van kleine ogenblikken tot grote gebeurtenissen. Het is de plek waar je belangrijke momenten deelt met de mensen die dicht bij je staan. Dat gevoel van thuiskomen, dat is waar het om draait !

Tijdens de Eerste Wereldoorlog worden soldaten aan het front van huis en familie gescheiden, waardoor de loopgraven en kantonnementen waarin ze verblijven noodgedwongen hun nieuwe thuis worden. Op Erfgoeddag speelt de Dodengang in op dit thema en is de site gratis open voor het publiek. Ervaren stadsgidsen bieden algemene inzichten over de locatie, terwijl een historische evocatie het dagelijkse leven van de soldaten aan het Ijzerfront tot leven brengt. Een actieve veldkeuken laat de bezoekers zelfs zien en proeven van hoe en wat tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front werd bereid.Proeven van het rantsoen van de Belgische soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wat werd er aan het front gegeten en gedronken? Hoe werd dit bereid en waar kwamen de ingrediŽnten vandaan? Stap terug in de tijd en ervaar het dagelijkse leven van de Belgische soldaten aan het Ijzerfront. ..

Mis deze unieke kans niet en kom langs om een stukje levende geschiedenis te beleven en te proeven. Leer er alles over op Erfgoeddag dankzij de historische evocatie in de Dodengang op zondag pril !

Vooraf inschrijven is niet verplicht voor een bezoek aan de site, maar als je ook wil genieten van de gratis proevertjes uit de veldkeuken, vul dan uiterlijk 14 april dit formulier in
War Heritage Institute Site Dodengang
Ijzerdijk 65
8600 Diksmuide
Gratis
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kustpanorama
(Oostende)
TriŽnnale Brugge 2024: Spaces of Possibility
(Van 13 april tot 1e september - Brugge)
Bezoek kasteel
(Van 1e maart tot 31 oktober - Poeke)
Bezoek kasteel
(Van 6 mei tot 19 juni - Poeke)
Vleeshuis
(Oudenaarde)