A fake Goodbye

 
Na een reeks groepstentoonstellingen mogen wij u met genoegen de eerste soloten- toonstelling van Marc Janssens bij Verduyn Gallery voorstellen; A Fake Goodbyeóeen intieme blik op verlies, herinnering, jeugd, afscheid, en menselijke kwetsbaarheid.
Marc Janssens is een hedendaagse beeldhouwer die zich onderscheidt met zijn krachtige en fragiele figuren die haast overlopen van emotionele geladenheid. Van keramiek tot brons, papier tot hout, ijzerdraad tot gevonden objecten. Marc Janssensí herkenbare visuele beeldtaal ontleedt zich op poŽtische wijze. Elk stuk is een conversa- tion piece met een eigen verhaal en expressie, maar heeft terzelfdertijd iets universeels. Janssens toont niet een mens, maar de mens. Een veruitwendiging van de innerlijke mens die in ieder van ons lijkt te schuilenónadat alle muren rond ons gesloopt worden en we van onze faÁades worden ontdaan. Tussen tederheid en humor, fantasie en realiteit, obsceniteit en intimiteit.
Geboren in 1969 in Herentals, BelgiŽ, Marc Janssens volgde Plastische Kunsten aan het Sisa in Antwerpen, Toegepaste Grafiek aan het Sint-Lucas in Antwerpen, en Beeldhouwkunst aan de Academie in Mol. De Belgische beeldhouwer genoot interna- tionale residenties in Majiayao en Yunnan Xishuangbanna, China, en Huahin, Thailand. Zijn werk werd getoond tijdens het Kunstenfestival in Watou (), de internationale biŽnnale voor keramiek in Haacht (), en de BeeldenbiŽnnale in Beerse (), alsook op gerenommeerde kunstbeurzen in Amsterdam, Oxford, London, Hamstead, Rotterdam, Shanghai, Keulen, en Brussel. Daarnaast werd Janssens tentoongesteld bij publieke instituten en instellingen, zoals het Vlaams Mijnmuseum in Beringen en nationale culturele centra. Marc Janssens leeft en werkt in Meerhout, BelgiŽ.
Verduyn Gallery verwelkomt u graag van aart tot en met 14 mei, , op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 of op afspraak.
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Beeldentuin
(Moregem)
In Love with Love
(Van 11 mei tot 14 juli - Moregem)
White Rabbit
(Van 11 mei tot 14 juli - Moregem)
'We ask because nothing is certain', Christophe Annys
(Van 31 mei tot 2 juni - Gent)
Beeldentuin
(Van 23 maart tot 27 oktober - Sint-Pieters-Kapelle)