Faze

 
Betty, Emma, Hanya, Josphine, Mathilde en Sheryl, studenten aan IHECS, kwamen in september samen rond hetzelfde idee van een mediageheugenthema: ze houden van film, en toch ontbrak het hen aan een groeiende weergave op het scherm als vooral niet-heteroseksuele vrouwen.

Faze is cinema als een plek waar identiteit wordt geconstrueerd: omdat we onszelf op het scherm herkennen, kunnen we ons mogelijkheden voorstellen. Het is ook de observatie dat het merendeel van de fictiefilms wordt geproduceerd door middel van een mannelijke blik, waarbij de diversiteit aan representaties van vrouwen wordt weggelaten. Maar nogmaals, het feit dat deze afwezigheid van verschillende modellen vooral een probleem vormt in de identiteitsconstructie van toeschouwers en in de manier waarop de samenleving vrouwen ziet en beschouwt.

Faze is een tentoonstelling geworden die het tweeledige doel heeft om ons in staat te stellen een meer kritische en inclusieve blik te werpen op het niveau van de representatie van gender, en van vrouwen in het bijzonder, maar ook om de empowerende en impactvolle dimensie van cinema te begrijpen. Als de blik in de cinema krachtig is en een vector van emancipatie kan zijn, kan het ook een militant instrument zijn in de strijd voor gendergelijkheid en de emancipatie van vrouwen.

Faze is vooral de ontdekking van multimediawerken die jou, de toeschouwer, uitnodigen om uit het overheersende raamwerk te stappen en een ander perspectief, een ander raamwerk, een andere blik te bieden, die een venster opent naar een nieuwe cultuur, intersectioneel, pluralistisch, queer, ontroerend waar ruimte is voor iedereen.
Espace Magh
Rue du Poinçon, 17
1000 Brussel
Gratis
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Momenteel
(Van 23 mei 2023 tot 7 juli 2023 - Brussel)
Sentimentele fotografie
(Van 8 juni tot 14 juli - Brussel)
Binnenkort is deze ruimte te klein | Solal Israël | Fotografie
(Van 31 mei tot 1e september - Sint-Gillis)
Mythische covertentoonstellingen Paris Match
(Van 5 tot 30 juni - Etterbeek)
'ORDER and DISORDER' - Fototentoonstelling - Brussel, Art et Technique
(Van 8 tot 23 juni - Watermaal-Bosvoorde)