Female Identity

Wij presenteren u met genoegen Female Identity, een solotentoonstelling van de Spaanse kunstenares Yolanda Dorda. Seksualiteit en sensualiteit worden het strijdtoneel van Yolanda Dorda, waarbij ze aan de hand van olieverfschilderijen en digitale kunst de vrouwelijke identiteit verkent.
Er is iets onmiskenbaar erotisch in de schilderijen van Yolanda Dorda door de visuele overvloed van vlees en extase. De zelfzekere penseelstreken beelden gezichten en lichamen af. De gezichten zijn echter geen portretten, en de lichamen zijn geen academische figuren. Een persoonlijke en intieme beeldtaal ontstaat, gekenmerkt door emotie, sensualiteit, erotiek, en pijn. In de schilderkunstige traditie van Lucien Freud, Maria Lassnig, en Jenny Saville, tracht de Spaanse kunstenares aan de hand van schilderkunst—en bij uitstek digitale kunst—door te dringen tot de discrepantie tussen de maatschappelijke invulling en de individuele beleving van vrouwelijke identeit.
Geboren in 1974 in Barcelona, Spanje, Yolanda Dorda heeft beeldhouwkunst gestudeerd aan de Pablo Picasso-school in A Coruña. Ze studeerde er ook fotografie, gevolgd door een cursus aan het Chelsea University College of Art and Design en een cursus naar levend model bij het gerenommeerde Slade in London. Dorda trok terug richting Spanje naar Galicië, waar ze aan La Fundación Ciec verscheidene masters verwierf in grafiek. Na het behalen van enkele kunstprijzen en onderscheidingen volgden solotentoonstellingen bij het Museo Princial de Lugo, het Centro Cultural Mva in Málaga, en het Casa de la Cultura de Cambre in La Coruña. Ze nam deel aan verscheidene instutionele groepstentoonstellingen, bij onder meer M56 Museum in Shenyang, China; het Centre De Arte Contemporáneo in Vélez-Málaga, Spanje; en het Museo de Arte e Arqueoloxia de Viana Do Castelo, Portugal. Haar werk wordt verzameld door publieke instellingen, denk aan het Museo Unión Fenosa Macuf, Fundacíon Ciec, en het Centro de Arte Contemporánea Piramidón. Yolanda Dorda leeft en werkt in La Coruña, Spanje. tot : samenwerking met Vogue door middel van schilderijen voor 13 hoofd- stukken van een erotisch verhaal van de Berlijnse schrijfster Carme Butjer
Verduyn Gallery verwelkomt u graag van aart tot en met 14 mei, , op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 of op afspraak.
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Vincent Van Gogh in de Vlaamse Ardennen
(Van 20 mei 2023 tot 10 september 2023 - Moregem)
Vaste kunsenaars Marc Janssens, Andreas Senoner en Robin Amora
(Moregem)
New Perspectives from the Past
(Van 20 mei tot 2 juli - Moregem)
Natural Surroundings
(Van 20 mei tot 2 juli - Moregem)
Marja Boekhout, Recente schilderijen,
(Van 7 april tot 30 juni - Kwaremont)