Finale Concours Circuit

 
Eosine - Bart Kobain - Alex Lesage - Jazmyn

de Concours Circuit is een onmisbare schakel in de opkomende scene van de federatie Wallonië-Brussel. Dit jaar maakt de wedstrijd zijn comeback, en wordt het opnieuw een jaarlijks evenement, waarop de grootste talenten uit de alternatieve muziek te ontdekken vallen.

Tijdens blinde luistersessies in augustus werden uit 4eelnemers elukkigen gekozen door een vakjury. Die namen het tegen elkaar op tijdens de selectieavonden in KulturA, La Ferme, Le Vecteur, Le Brass, Rockerill en Reflektor. Nu blijven er nog 4 finalisten over, die het in de Botanique tegen elkaar zullen opnemen.

En het zijn verdiende finalisten, want de keuze voor de verschillende jury’s was ontzettend moeilijk door de diversiteit aan artiesten en het ontzettend hoge niveau van alle deelnemers. We bedanken dan ook de professionals uit de sector voor hun tijd en betrokkenheid bij de verschillende fasen van deze wedstrijd.

Bij deze nodigt Court-Circuit jullie allemaal uit op vrijdag 9 december in Botanique, en presenteert het met veel trots de finalisten: Alex Lesage, Bart Kobain, Eosine en Jazmyn !

alex Lesage
alex Lesage is een toetsenist en producer van elektronische muziek. Zijn sound is een speelse combinatie van electro, Idm, experimentele hiphop en jazz. Alex is vooral bezig met sound design aan de hand van analoge synths, en experimentatie met keyboard in het algemeen. Improvisatie speelt ook een belangrijke rol in zijn composities.

Zijn minimalistische zoektocht in het audiovisuele leidt Alex langs moderne artiesten als Max Cooper, Rival Console of zelfs Flume. Live wordt hij begeleid door Max Hilpert op drums.

BART Kobain
bart Kobain is een Brusselaar met roots in Burundi, en met een vleugje Denzel Curry in zijn Dna. Zijn gepassioneerde raps prediken het belang van hard werken om persoonlijke dromen na te streven, zonder de kostbare momenten van het leven uit het oog te verliezen. Op Summer Will (Never) End mocht de kwade, donkere toon even plaats ruimen voor stevige trap beats met een vleugje soul, maar bij de release beloofde Kobain al dat dit even een uitstapje was voor iedereen die van de zomer houdt. Benieuwd wat dat gaat geven op een donkere avond in december !

EOSINE
Eosine is een Belgische shoegaze/dreampop band opgericht door Elena Lacroix. Haar dromerige, wispelturige vocals vormen de leidraad voor een trip door een heelal waar de warmte van artiesten als Slowdive en Beach House langzaam plaats moet ruimen voor koudere, meer woelige klanken. Op debuut ep ‘Obsidian’, vorig jaar uitgebracht via het Belgische label JauneOrange, begint die reis met het etherische ‘Antares’ en bouwt die op naar een geweldige catharsis met slotsong ‘Inner You’. ‘Obsidian’ herleidt de complexiteit van iets gigantisch tot een intiem stukje herkenbaarheid.

JAZMYN
De Brusselse Jazmyn wil je vooral dingen laten voelen. Haar unieke combinatie van jazz, soul, funk en RnB doet je huilen, lachen en dansen tegelijk. Met een fantastische stem die net dat tikkeltje kwetsbaar is, en begeleid door haar fantastische band, brengt Jazmyn vooral een ongeëvenaarde performance, die getuigt van een intense band met het podium en muzikale techniek. Nostalgie, authenticiteit en intimiteit, ze komen allemaal aan bod, met een flinke dosis ongecompliceerde groove erbovenop. Jazmyn brengt je haar verdriet en haar twijfels, maar ook haar vreugde, en dat allemaal zonder kunstmatige filter.

De Concours Circuit is een springplank voor artiesten uit de alternatieve scene. Het stelt opkomende groepen en artiesten uit Wallonië en Brussel in staat om aan zichtbaarheid te winnen, gebruik te maken van middelen om zich te ontwikkelen, en zich bekend te maken bij professionals in de muzieksector.
Le Botanique
Koningsstraat 236
1000 Brussel
TICKET €16 – PRÉVENTE €13 – BOTACARTE €10
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Vaux-Hall Classic – Equinox Choir
( 16 juni - Brussel)
Euro 2024: Beleef de wedstrijd België-Slowakije op een groot scherm!
( 17 juni - Brussel)
Zomerhoedje en zijn digitale midi accordeon
(Van 7 april tot 15 september - Wolvertem)
Concert Sopraan-Panfluit
( 16 juni - Court-Saint-Etienne)
Sarut femeie mâna ta ! // Vrouwen, ik zie u graag
( 16 juni - Court-Saint-Etienne)