Flamencovoorstelling: Irene Álvarez, Alexander Gavilán & guests

Doorwinterd flamencoduo brengt bijzondere voorstelling: Irene Álvarez (dans) en Alexander Gavilán (gitaar). Ze brengen twee speciale gasten mee.. .

RESERVEER Nu
ticket: € met gratis drankje)
- Bel of sms +33 59 37 11
- Mail

COMPAÑÍA
- Irene Álvarez, dans
- Alexander Gavilán, gitaar
- Erminia Fernández Córdoba (zang)
- Arturo Ramon (gitaar)

De Sevilliaanse flamencodanseres Irene Alvarez begon haar opleiding in klassiek-Spaanse dans al op negenjarige leeftijd en zette haar opleiding voort bij dansgrootheiden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos.
Tijdens haar carrière flankeerde ze vele grote flamencokunstenaars en was ze te zien op alle podia en festivals die ertoe doen in de wereld.
Recent was ze te zien in de productie Carmen, op tournee in Nederland, en in diverse tv-programma's. Voor Musa, dat momenteel op de podia staat, werkt ze samen met zangeres Maria Marin.
Voortbouwend op de traditionele flamenco ontwikkelde ze haar eigen, herkenbare stijl die zich beweegt tussen de impulsieve expressie en de vrouwelijke elegantie die de Sevilliaanse school kenmerken. Vanuit haar kennis, ervaring en diep respect voor de flamenco die evolueert in de tijd, experimenteert zij met andere muzikale stijlen. Gebruikmakend van traditionele zang en oude composities bouwt ze bruggen met moderne artistieke expressie.

Flamencogitarist Alexander Gavilán studeerde flamencogitaar bij Paco Peña in Rotterdam en bij Niño de Pura en Miguel Ángel Cortés in Sevilla. Sinds 1994 was hij met verschillende ensembles op vele prestigieuze Europese podia te gast. Sinds combineert hij zijn concerten met het leraarschap onder artistiek directeur Paco Peña. Daar is hij ook betrokken bij nieuwe nationale en internationale projecten. Alexander Gavilán is dan ook stilaan een ronkende naam in de flamencocultuur.
Als gitarist verbindt hij een orthodoxe techniek met eigen moderne composities. Zijn spel is intens en virtuoos.

Erminia Fernández Córdoba maakt al jaren furore in Nederland. Ze weet het publiek aan zich te binden door de boeiende coloratuur in haar stem en expressie. Ze werkte mee verschillende cd's en was een graag geziene gast in de meeste Nederlandse theaters.
Ze zag het levenslicht in 1980 in La Plata, Argentinië. Met haar Nederlandse moeder en Argentijnse vader verhuisde ze een jaar later naar Alicante waar ze opgroeide. Op haar 18de kwam ze naar Nederland en studeerde 'latin' en flamencozang aan het Rotterdams conservatorium waar ze afstudeerde in . Sinds vormt het podium haar vertrouwde biotoop.

Arturo Ramón is in 1981 geboren en opgegroeid in Den Haag. Hij is al onafscheidelijk van de gitaar sinds zijn elfde. Als flamencogitarist heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend en met zijn jarenlange ervaring zet hij optredens van hoge kwaliteit neer. Zijn virtuositeit en zijn gevoel voor ritme en melodie maken hem tot één van de meest complete flamencogitaristen van Nederland.
Hij is een gevraagd studiomuzikant en er prijken twee soloalbums op zijn palmares. Arturo Ramón is bovendien bijzonder actief als producerend artiest.

TWEEDAAGSE Workshop
op zaterdag- en zondagmiddag geven Irene en Alexander een dansworkshop met als onderwerp de vrolijke palo Alegría. Voor meer info: https://www.wattedoen.be/workshop-flamencodans-8485459.shtml
25 euro (inclusief welkomdrankje)
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!