Frietmuseum

Ongelooflijk maar waar, tot op heden bestond er geen enkel Frietmuseum ter wereld en het Frietmuseum van Brugge is dus het enige en unieke museum van de friet.

Samen met de lekkere Belgische chocolade, is de Belgische friet zeker het product dat het meest de goede levenswijze van de Belg illustreert. In de loop der jaren is de friet een product geworden dat zich over de gehele wereld verspreid heeft, tot genoegen van groot en klein, in praktisch alle landen en we mogen dus terecht fier zijn dat de friet een product is dat in België geboren is.

Het is dus niet enkel normaal, maar zelfs absoluut noodzakelijk dat het eerste museum van de friet in België geopend wordt.

De meest gestelde vragen zijn :

'Wat is de oorsprong van de aardappel ?'
'Is de friet geboren in België?'
'Wat is het geheim van een goede friet ?'.

Het Frietmuseum – Brugge brengt een antwoord op al deze vragen en nog vele andere.

Het is een didactisch museum dat de geschiedenis schetst van zowel de aardappel als van de friet en van de verschillende sausbereidingen die gewoonlijk bij de friet behoren. Het is ondergebracht in één van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle, waardoor de toeristische aandacht nog verhoogd wordt.

Het gelijkvloers toont de boeiende geschiedenis van de aardappel die haar oorsprong vindt in Peru en die meer dan 10.000 jaar geleden begint.

Op de eerste verdieping ontdekt de bezoeker de geschiedenis van de friet en zijn Belgische oorsprong. Hij kan nadien de friet proeven in de middeleeuwse kelder van het gebouw.

Het Frietmuseum vervolledigt op harmonieuze wijze het musea-aanbod van de stad Brugge en laat de bezoeker toe de oorsprong van één van de belangrijkste Belgische specialiteiten te ontdekken, waarover wij allen fier zijn, met name de friet.

Het museum is een creatie van de families Cédric en Eddy Van Belle die reeds het museum van de Belgische chocolade Choco-Story en het museum van de binnenhuisverlichting Lumina Domestica, bezitten.
Frietmuseum
Vlamingstraat 33
8000 Brugge
van 4€ tot 6€
Elk type publiek
Caro de mee (10/06/2021)

Maandag: van 10:00 tot 17:00
Dinsdag: van 10:00 tot 17:00
Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Vrijdag: van 10:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!