Gembloux in de jaren...

 
Een tentoonstelling met foto's van Philippe DepIreux
Van dinsdag 5 december tot en met zaterdag 13 januari
Openingsreceptie iedere dinsdag 5 december geopend van 18.30 tot 0 uur.

Om de uitgave van het Gembloux-boek in deel n het jaar te vieren en te begeleiden, biedt Philippe Depireux een tussenstop aan bij ATRIUM57, waar hij enkele van de mooiste foto's uit het boek zal presenteren. Zwart-witfoto's die momenten uit het leven van Gembloutoise onthullen, van de jaren zeventig tot nu.

Als bekende fotograaf in de stad waar hij zijn kunst beoefende en ruim twintig jaar een fotobedrijf runde, biedt hij ons vandaag, op 69-jarige leeftijd, zijn tweede boek aan over de stad waar hij zoveel van houdt.

Van de jaren '70 tot de jaren 'eemt hij ons mee op een emotionele reis. Elk van zijn oudere foto's is te vergelijken met een kleine Madeleine van Proust. De meest recente zullen ook gevolgen hebben voor mensen die aan deze stad verbonden zijn.

Gembloux heeft zijn eigen charme, en hoewel er stedelijke veranderingen hebben plaatsgevonden, is er nog steeds een ontwikkelde culturele geest en een goed karakter die te vinden zijn tijdens feestelijke evenementen, uitverkopen, markten en cafť-atmosferen, en restaurants, en parken en gebouwen van de beroemde Faculteit der Landbouwwetenschappen.

Philippe profiteert van elk licht om door middel van prachtig zwart en wit een gezicht, een decor dat op een straathoek naar voren komt, een Gembloutois-identiteit te benadrukken!

Ik geloof dat iedereen die zich in dit boek verdiept, zijn welwillende en diep gehechte blik op de stad van de messenmakers zal opmerken.

Hij is een bevoorrechte getuige van het leven in Gemblout en fungeert hier als verhalenverteller.

De geest van deze collectie is rijk en gevarieerd en ik denk dat het veel glimlachen, vragen en gelukkige medeplichtigheid zal oproepen!

Anne Ravet
Opening van de tentoonstelling

Openingsreceptie open voor iedereen op dinsdag 5 december van 18.30 tot 0 uur
De tentoonstelling is open voor gratis rondleidingen op woensdag 6, 13, ecember en 10 januari en op vrijdag 15 december en 1nuari van 10.00 tot 16.00 uur.
De tentoonstelling zal ook toegankelijk zijn voor alle doelgroepen die aanwezig zijn tijdens ATRIUM57-evenementen voor het publiek hiervan (bioscoop, shows, burgerkantine, evenementen)
Op afspraak met Virginie Ancart:
Atrium57- Centre Culturel de Gembloux
Rue du Moulin,57
5030 Gembloux
Gratis
Vanaf 4 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Teken- en fotowedstrijd
(Van 28 februari 2023 tot 8 maart 2024 - Gembloux)
Blik en aanwezigheid
(Van 27 januari tot 24 maart - Dinant)
(s')empowerer - Collectieve tentoonstelling | Fotografie
(Van 19 januari tot 24 maart - Sint-Gillis)
Fototentoonstelling 'Dieren in de Katholieke Kerk'
(Van 25 februari tot 10 maart - Hoei)
Michael Ackerman 'Rook'-tentoonstelling
(Van 11 januari tot 10 maart - Brussel)