Handreflexologie - jaartraining 6 zondagen

 
Handreflexologie is een zachte, natuurlijke complementaire manuele therapie. In deze training leer je de ligging van de verschillende reflexzones op de handen. Je leert de zones aanvoelen (b.v. of ze hard of zacht zijn) en daar met verschillende technieken op inspelen. Je oefent deze helende massages zowel op je eigen handen als op elkaar.


Net als voetreflexologie is handreflexologie een natuurlijke, eenvoudige en efficiŽnte therapie, die daarenboven het voordeel heeft dat ze heel toegankelijk is en dat je er geen speciaal materiaal voor nodig hebt.

handreflexologie boekenDe basisidee ervan is dat het hele lichaam wordt weerspiegeld in de hand. Elk orgaan en elk lichaamsdeel is door energiestromen met een bepaalde plaats (reflexgebied) op de hand verbonden. Het aanvoelen van een handreflexzone (pijnlijk of niet, hard of zacht, stromend of beschermd...) geeft aanwijzingen over de toestand elders in het lichaam, en door de reflexgebieden op de hand te masseren kunnen we ook de toestand van de ermee verbonden lichaamsdelen beÔnvloeden.

In deze training leer je een ontspannende handmassage geven. Je leert de exacte ligging van de reflexzones en de verschillende behandeltechnieken meester te worden.

Theorie:

geschiedenis van de handreflexologie,
zonetheorie,
plaats van de reflexologie in de alternatieve therapieŽn,
indicaties en contra- indicaties,
specifieke anatomie van de hand,
specifieke ligging van de reflexzones volgens de diverse stelsels in het lichaam,
fysieke en mentale houding van de reflexologiebeoefenaar.
Praktijk:

opwarmtechnieken,
losmaaktechnieken,
techniek van de lopende duim,
harmonisatiegrepen,
afsluitingsgrepen.
het aanvoelen van reflexzones en het leren inspelen op hun verschillen
het toepassen van handreflexologie op de eigen handen
Cursisten die de jaartraining handreflexologie volgden bij Oost West Centrum (of elders), kunnen aansluiten in het tweede jaar voetreflexologie. Daar leren ze hoe je een behandeling kan aanpassen aan elke persoon in de plaats van enkel de klacht te bekijken. Een voorwaarde om in te stromen is dat de cursisten handreflex (net zoals de studenten voetreflex) de modules medische basiskennis en energetische basiskennis gevolgd hebben. De kennis uit die modules zorgt ervoor dat je naar de conditie van je klant kan kijken vanuit de westerse en oosterse kijk op gezondheid. Elke klant is immers anders, ook al hebben ze gelijkaardige klachten.

Een aanvullende voorwaarde om erkend te worden door de beroepsvereniging (Bevo) is dat de deelnemers van de handreflexreeks 25 verslagen maken over de behandelingen die werden gegeven.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Reserveren is verplicht
520
Vanaf 16 jaar

Zondag: van 10:00 tot 17:00

Van 12 november 2023 tot 21 april 2024

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Boost je mood ! Koffie of thee ?
( 27 februari - Borgerhout)
Handige HenriŽtta - Kluscursus voor vrouwen
(Van 1e februari tot 28 maart - Merksem)
Workshop smeden
(Ekeren)
Workshop bloemschikken Pasen
(Hillegem)
3-daagse opleiding Tuin Feng Shui voor groene vingers
(Van 1e tot 3 maart - Ettelgem)