Harry Kanters invites Colin Dawnson & Matthias Seuffert

Harry Kanters invites
Colin Dawson & Matthias Seuffert

Het is al jaren traditie van Harry Kanters om zo nu en dan buitenlandse jazz-cracks en muziekvrienden uit te nodigen om een weekend muziek te maken in Nederland en België. In maart zijn het twee geweldige muzikanten die gepokt en gemazeld zijn in het traditionele idioom uit New Orleans en uit de Swing periode.
Trompettist en zanger Colin Dawson speelde al op 17 jarige leeftijd op het ‘New Orleans Jazz & Heritage Festival’. Daar gaf Jabbo Smith hem les en speelde hij al snel bij Sammy Rimington. Inmiddels heeft Colin het podium gedeeld met Ray Brown, Clark Terry en Buddy DeFranco en maakte hij aar deel uit van het illustere ‘Echoes of Swing’ waar ze 10 Cd’s mee hebben opgenomen. Colin speelt in de expressieve stijl van Roy Eldridge en zingt in de melancholische stijl van Chet Baker.

Matthias Seuffert is internationaal bekend als een van de meest veelzijdige rietblazers. Met klanknabootsing beheerst hij zowel de klassieke jazz, waar hij met zijn virtuoze klarinetspel Johnny Dodds laat herleven, als ook de Swing en BeBop, waar hij met zijn tenorsax aan Coleman Hawkins en Ben Webster herinnerd. Matthias heeft vele prijzen gewonnen en heeft nog lesgegeven aan de Trinity College of Music in Londen. Hij speelde op festivals van Stockholm tot New York.
Pianist Harry Kanters (NL) is hier een gevestigde naam in de uiteenlopende stijlen van de traditionele Jazz. Zijn specialiteit omvat Ragtime, New Orleans, Swing en Early Bebop. Met zijn uitgebreide repertoire is Harry een populaire pianist in 'All Star' line-ups, een geliefd gastsolist en internationaal erkend.
Jeroen Koning

Multi-instrumentalist Jeroen Koning heeft op rschillende instrumenten een professionele carrière weten te bereiken. Als gitarist zat Jeroen al bij de ‘Bernard Berkhout Swingmates’ die regelmatig op televisie verschenen bij o.a. Pim Jacobs. En als bassist is Jeroen veelgevraagd bij jazzorkesten maar speelt ook populairder repertoire in de Efteling. Daarnaast is Jeroen een fantastische zanger, zoals te horen was bij de Wish Bones.


Fons Toonen

Fons Toonen is drummer en contrabassist met een voorliefde voor jazz en muziektheater. Hij studeerde in Tilburg aan het conservatorium bij Frans van Grinsven en speelt in kleine en big bands, in theatervoorstellingen, orkestbakken en straatorkesten; op podia, in theaters, in huiskamers of gewoon buiten; voor klein en groot publiek.
VVK 17,-€ - Kassa 20,-€
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Anna Setton « O Futuro é Mais Bonito »
( 19 april - Sint-Jans-Molenbeek)
Tissera & Tolomeo, Tango
( 16 april - Sint-Jans-Molenbeek)
Het Ramon van Merkenstein Trio
( 13 april - Sint-Jans-Molenbeek)
Bena Lobo et Pablo Lapidusas, speciale gast Jeanfrançois Prins «« Zambujeira »
( 8 april - Sint-Jans-Molenbeek)
Ishmael Ensemble
( 15 april - Sint-Joost-ten-Node)