Hexapoden in volledig beeld

 
Tentoonstellingen Hexapoden volledig beeld
Voor het eerst in ons land is een ruimte volledig gewijd aan Insecten (of beter gezegd aan Hexapoden) open voor het publiek.

Dit insectarium is een permanente museale structuur gewijd aan prof. Em. Jean Leclercq, van Agro-Bio-Tech van Gembloux (ULg).

Via meer dan 80 didactische modules behandelen bezoekers de belangrijkste kenmerken van de Hexapoden: hun classificatie, hun metamorfosen, hun aanpassingen, hun communicatiemiddelen, hun rollen in de natuur, hun impact op ons leven, de bedreigingen die p voelt voor hun populaties, enz.

Enkele tientallen levende insecten (waaronder bijen in een glazen korf), honderden genaturaliseerde exemplaren en talrijke foto's illustreren en vervolledigen deze theoretische aspecten.

Het bezoek gaat dan verder met een passage door een tuin van 2500 m2 die speciaal is ontworpen om een groot aantal hexapoden aan te trekken.

In het vlinderhuis en inheemse insecten verliezen bezoekers hun laatste angsten en vooroordelen over deze geweldige dieren.
Daarna een permanente buitententoonstelling met spelletjes en didactische modules over de wereld van bestuivende insecten. Welke planten voor welke insecten? Welke soorten, behalve de honingbij, nemen actief deel aan bestuiving? U zult ontdekken hoe u uw tuin kunt inrichten en welk bloemenmengsel u moet kiezen om de insecten in uw huis te bevoordelen. Ook de inheemse vlinders vliegen. .. en planten herbergen rupsen om volwassen vlinders te bevorderen. ..

Voor de jongste. .. de gigantische strateeg waar militaire rangen in entomologische mode zijn, een sensorisch labyrint, insecten en het spel van 7 fouten, zoveel activiteiten bedoeld voor natuuronderzoekers, gezinnen of schoolgroepen. Voor de meest geÔnteresseerden en enthousiaste, ongeveer dertig educatieve panelen verspreid over de 2500 m2 grote entomologische tuin, speciaal opgezet om de belangrijkste groepen bestuivers (bijen en andere Hymnopters, vlinders, vliegen) en col opt res), hun relatie met bloei bloot te leggen planten, hun belang voor onze ecosystemen, de gevaren die hen bedreigen.

Het insectarium richt zich op een divers publiek: familie en student, maar ook nieuwsgierige en entomologische liefhebbers.
Insectarium
Rue de Grand'axhe 45e
4300 Liek
gratis 6
Elk type publiek

Maandag: van 10:00 tot 16:00
Dinsdag: van 10:00 tot 16:00
Woensdag: van 10:00 tot 16:00
Donderdag: van 10:00 tot 16:00
Vrijdag: van 10:00 tot 16:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!