Hommage aan Jo Vion

 
Van ebruari tot en met ril wordt een “hommagetentoonstelling aan Jo Vion” georganiseerd in het Cultuurcentrum te Lokeren.
Jo Vion, schilder in de luwte, was heel fel geïnspireerd door het figuratieve, foto’s die hij in kranten en tijdschriften tegenkwam en op basis van die informatie schilderde hij een klein oeuvre bij elkaar. De meeste werken dateren van de jaren ’80 en ’90 vorige eeuw maar ogen vandaag ook nog héél fris door de aanpak en zijn methode van werken.
Het werk van Jo is heel picturaal en kan omschreven worden als “raster schilderen”; hij was geïnspireerd door oa pop-art.
In 1986 ontving hij voor zijn schilderij “Speed” een eervolle vermelding tijdens de tentoonstelling “Kunst in de sport” die georganiseerd was in het toenmalige Paleis voor Schone Kunsten, Brussel (Bozar). Dit werk bevindt zich in privé-collectie in Nederland maar is uitzonderlijk aanwezig tijdens deze hommage tentoonstelling.

Het werk van Jo wordt vergezeld door het abstracte mixed media/textielwerk van Tania Verhasselt. Tania Verhasselt is verleid door mixed media en brengt haar passie voor reizen en in het bijzonder de woestijn met al haar kleurenpracht, tot leven in haar schilderijen, werken op papier en textiele vormen. Kleur speelt een grote rol. In haar abstract beeldend werk vangt zij het licht en de landschappen die haar treffen. Zij flirt met lijnen en compositie om tot een beeldend geheel te komen en de opgedane reisindrukken op een sobere manier vorm te geven.
Cultureel Centrum
Kerkplein 5
9160 Lokeren
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!