Huis Nagels - Historisch-architecturale rondleidingen

Tentoonstellingen Huis Nagels - Historisch-architecturale rondleidingen
Dit imposante, eclectisch notarishuis werd gebouwd in 1892 door Louis Nagels, notaris te Sint-Truiden en zijn echtgenote Maria De Bruyn.
Dit stadskasteel opgetrokken aan de 19de eeuwse verbindingsstraat tussen de oude stad en het station (1847), is heden de thuisbasis van Emporium-Interieur, een gevestigde interieurzaak in hoogstaande materialen en klasse afwerking.
De indrukwekkende inkomhal met staatsietrap geeft toegang tot de diverse vroegere notariaatsvertrekken. Op de eerste verdieping (belle étage) ontdekt men de unieke interieurs in Gotische-, Louis Xv- en Egyptische-stijl. Dit laatste is één van de weinig gekende Egyptische interieurs in burgerwoningen in Vlaanderen en een schitterend voorbeeld van laat 19de eeuwse Egyptomanie.
De te bezoeken kamers op de eerste etage zijn privé-vertrekken van de huidige eigenaars.
Het is om deze reden dat uitsluitend gegidste rondleidingen mogelijk zijn.
Een aanrader voor diegenen die van architectuur en historische schoonheid houden.

Ontdek tevens de gerestaureerde personeelkelders in ware upstairs-downstairs sfeer, waaronder een zeldzame oktopus-stookkelder. Een buitengewone ervaring naast de staaltjes van architecturaal vakmanschap zoals de gotische houtsculpturen en de zeldzame glas-in-lood ramen. Ontmoet 'la Divine' Sarah Bernhardt in Sint-Truiden !

Groepsrondleidingen zijn het ganse jaar rond mogelijk, alle dagen en/of uren mits voorafgaandelijke afspraak. Steeds reserveren !

Stationsstraat 33
3800 Sint-Truiden
22€ p/p - Individuele rondleidingen elke 1e Za. & Zo. van april tot oktober. Reservering vereist.
Vanaf 16 jaar
Herman Collignon (11/05/2022)

Zaterdag: van 13:00 tot 14:30
Zondag: van 13:00 tot 14:30

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!