In Love with Love

 
We zijn verheugd om In Love with Love te presenteren, een solotentoonstelling van de Spaanse kunstenaar Noemi Iglesias in Verduyn in Moregem, BelgiŽ.

In In Love with Love onderzoekt Noemi Iglesias romantische liefde in een digitaal tijdperk, waarbij ze kritiek uitoefent op de commercialisering van emoties en relaties door de lens van de consumentencultuur. Ze plaatst geÔdealiseerde noties van liefde die worden gepropageerd door sociale media en consumentisme naast elkaar tegen de achtergrond van giftige relaties in de huidige verschoven dynamiek van liefde. Als gevolg hiervan zijn haar werken visueel opvallend, maar doordrenkt met een diepgaande kritiek op hoe liefde wordt vervaardigd en verkocht in de hedendaagse samenleving.

Noemi Iglesias is vooral bekend om haar multidisciplinaire praktijk met het opnemen van digitale technologieŽn en langdurige performatieve formaten die nieuwe kruispunten vinden in experimentele disciplines. Geprezen voor haar innovatieve integratie van keramiek en porselein in de hedendaagse kunst, is Iglesias een van de toonaangevende kunstenaars in de keramische Renaissance die de wereld van de hedendaagse kunst vandaag de dag ziet. Haar oeuvre wordt gekenmerkt door uitgebreide reizen en residenties over de hele wereld - wonend in Spanje, Griekenland, Finland, ItaliŽ, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, China, Korea en Taiwan - het voeden van verschillende culturele ontmoetingen en het maken van haar werk een samenvloeiing van culturele observaties en technische beheersing.

Noemi Iglesias, geboren in 1987 in Spanje, studeerde aan de Universiteit van Baskenland Schone Kunsten in Bilbao, Spanje, en de Tainan National University of the Arts in Taiwan. Opmerkelijke institutionele solotentoonstellingen omvatten onder meer het Thyssen- Boremisza Museum Madrid in Spanje, het Fine Arts Museum Asturias, het Anton Sculpture Museum in Spanje, het Instituto Jovellanos Cultural Center in Spanje en het Laboral Art and Industrial Creation Center in Spanje. Haar werken zijn te zien in verschillende gerenommeerde collecties, waaronder Callia Foundation, Studiolo Collection, Acb-collectie, Unicaja Foundation, Los Bragales Art Collection, Gimhae Clavarch Museum en het Arctic Cermacis Center, met groepstentoonstellingen in de D+T +ARTS-tentoonstelling, dg Connect, het Imal Art Center for Digital Culture and Technologies in BelgiŽ, Dkv Art Collection, Gimhae Clayarch Museum, Taipei Museum of Contemporary Art en het Aichi Prefectural Museum, om er maar een paar te noemen. De Spaanse kunstenaar heeft individuele onderscheidingen en subsidies ontvangen van de Europese Digital Dezl-erkenning van Ars Electronica in Oostenrijk, Lxi Faenza International Ceramics Award, de Yingge Ceramics Biennale, de El Vendrell Ceramics Biennale, de li Luarca National Arts Awards, de Cerco International Ceramic Contest, de Alcora International Ceramic Contest en meer. Noemi Iglesias is kunstenaar geweest in residentie in de Taoxichuan Jingdezhen International Studio in China, de Bilbao Arte Foundation in Spanje, het Gimhae Clayarch Museum in Korea, het Arctic Ceramics Center in Finland, de International Ceramics Studio in Hongarije en meer.

Verduyn verwelkomt u graag van 11 mei tot 14 juli 2024, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 uur of op afspraak.

Must see: YouTube-video
Must hear: Podcast
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar
Stefanie Verduyn (16/05/2024)

Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Van 11 mei tot 14 juli

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

White Rabbit
(Van 11 mei tot 14 juli - Moregem)
Beeldentuin
(Moregem)
Beeldentuin
(Van 23 maart tot 27 oktober - Sint-Pieters-Kapelle)
Beeldentuin en galerij
(Van 6 april tot 28 september - Hamme)
Expo: BiŽnnale Cultuurvuur, een groene kunstgalerij!
(Van 1e mei tot 30 september - Meise)