In the Eye of the Storm

 
"In the Eye of the Storm: Modernism in Ukraine, 1900-1930s
Ontdek de modernistische kunst in Oekraïne tussen 1900 en de jaren 1930...

De modernistische beweging in Oekraïne ontwikkelde zich tegen een achtergrond van ineenstortende keizerrijken, de Eerste Wereldoorlog, de strijd voor onafhankelijkheid en de oprichting van Sovjet-Oekraïne.

In the Eye of the Storm belicht een scala aan artistieke stijlen en diverse culturele identiteiten en toont meer dan zestig werken, waarvan de meeste in bruikleen zijn gegeven door het National Art Museum of Ukraine (NAMU) en het Museum of Theatre, Music and Cinema of Ukraine om ze te beschermen tijdens de aanhoudende Russische invasie van Oekraïne.

De tentoonstelling brengt werken samen van kunstenaars als Kazymyr Malevych, Alexandra Exter en El Lissitzky, maar ook van minder bekende figuren als Oleksandr Bohomazov, Sarah Shor en Mykhailo Boichuk, die allemaal een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de kunst en cultuur van het land. Georganiseerd door het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid, Ludwig Museum, Keulen, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel, het Belvedere Museum, Wenen en de Royal Academy of Arts, Londen, in samenwerking met het Nationaal Kunstmuseum van Oekraïne. Curatoren: Konstantin Akinsha (freelance kunsthistoricus en curator), Katia Denysova (kunsthistoricus en doctoraatskandidaat aan het Courtauld Institute of Art, Londen), Olena Kashuba-Volvach (Conservator 19e en vroeg eeuwse kunst, Namu) & Francisca Vandepitte (Conservator van de collectie Moderne Kunst, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België).
Koninklijke Musea Voor Schone Kunsten Van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
children: €0 | jobseeker: €3 | lt_12_year: €0 | senior: €8 | students: €3 | generic: €10 | ht_21_year: €3 | young: €3
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!