Internationale Glas- en Keramiekmarkt

 
Op zondag ei organiseert Kunststichting Perspektief vzw voor de 9de keer haar Internationale Glas- en Keramiekmarkt in Gemeenschapscentrum “Den Breughel” in Haacht (België).
De kramen opgesteld in het park, met zicht op de vijver, alsmede in het Cultuurcentrum bieden een ruim overzicht van wat deze kunstambachten inhouden. Voor de bezoekers is er méér dan voldoende gratis parkeerruimte op wandelafstand..
Dat het kunstambacht, mede dankzij de diverse internationale organisaties van de Kunststichting Perspektief vzw met focus op de kunstambachten, bloeit is een feit.
Jaarlijks scoren haar evenementen wat het bezoekersaantal en interesse betreft zeer hoog, en vinden internationale toppers méér en méér de weg naar het "kunstforum" in het gc Den Breughel.(Wespelaarsesteenweg 85, Haacht).
Glas- en keramiekkunstenaars komende uit de ons omringende landen tonen hun werk aan de bezoekers. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek en glas, variërend van klassieke pottenbakkerskunst, porselein,sculpturen, juwelen,gebruiksgoed tot monumentale objecten. Dergelijke “persoonlijke” open tentoonstellingsruimte bij middel van deze kunstmarkt biedt telkens de mogelijkheid een direct persoonlijk contact tussen kunstenaar en bezoekers te leggen waarbij over de werken kan worden gepraat en aangekocht; doorlopend bieden zowel glas- als keramiekkunstenaars demonstraties aan.
Op die manier komen bezoekers nog nauwer in contact met het wezen van de keramiek en glas wat niets meer of minder is dan de strijd aangaan met de oer-elementen: aarde, water, vuur en lucht.
Een unieke gelegenheid voor liefhebbers van keramiek en glas om beide ambachten dieper te ontdekken.
De doelstelling om de kunst van keramiek en glas aldus te promoten en de aloude kunstambachten in ere te herstellen is hierdoor telkenjare een geslaagd uitzonderlijk initiatief in Vlaanderen."
Gemeenschapscentrum Den Breughel
Wespelaarsesteenweg 85
3150 Haacht
3 €
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sportimonium
(Hofstade)
Expo 'Slagzin'
(Van 1e tot 9 juni - Mechelen)
Tentoonstelling schilderijen en keramiek
(Van 18 mei tot 9 juni - Mechelen)
Gegidste rondleiding Brouwerij Het Anker
(Mechelen)
Jurassic Expo
(Van 25 mei tot 2 juni - Leuven)