Klassiek in de Abdij

Vanaf 5 september biedt de concertreeks Klassiek in de Abdij elke eerste zondag van de maand een klassiek concert aan van internationaal niveau. Na een jaar verplichte coronapauze, keert de reeks terug naar de thuishaven, de Dielegemabdij.

5 september
La Roza Enflorese

La Roza Enflorese bestaat uit muzikanten met gevarieerde muzikale achtergronden. Het ensemble presenteert voornamelijk joods-Spaanse muziek als een ontmoeting tussen oude, traditionele en moderne muziek, waarbij het zowel de klassieke instrumentale als door populaire muziek geïnspireerde technieken hanteert, en ook gebruikt maakt van improvisatie.

3 oktober
Triofenix

Met viool, altviool en cello exploreert TrioFenix het weinig gespeelde maar prachtige repertoire voor strijktrio. De talentrijke muzikanten waren reeds te gast op verschillende internationale podia. In Jette brengen ze werk van Mozart en de Franse componist Hyacinthe Jadin.

7 november
Ensemble Clematis

Ensemble Clematis onderscheidt zich van andere ensembles door hun specifieke keuze voor barokmuziek. Met twee violen en basso continuo speelt Ensemble Clematis in de Abdij triosonates van Cavalli en Vivaldi. Maak u klaar voor een tijdreis naar de zeventiende eeuw.

5 december
Toon Fret & Veronika Iltchenko

Voor het laatste concert van palmen fluitist Toon Fret en pianiste Veronika Iltchenko de Abij in. De Russische pianiste Veronika Iltchenko speelt een thuismatch. Samen met fluitist Toon Fret vormt ze intussen reeds 10 jaar een duo. In de Abdij brengen ze werken van de Franse componisten Satie en Poulenc.

9 januari
Nieuwjaarsconcert Orchestre Royal de Chambre de Wallonie

Het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie trad doorheen de jaren reeds op met een waslijst aan internationale solisten en stond reeds wereldwijd in de grootste orkestzalen. Het Orcw verzorgt dit jaar het nieuwjaarsconcert, traditioneel in de Sint-Pieterskerk. Ze brengen een gevarieerd, feestelijk programma, met werken van Vivaldi tot de Japanse componist Umebayashi. Wat een start van het nieuwe jaar!

6 februari
Quatuor Taurus

10 jaar geleden vonden vier gelauwerde musici van Belgische bodem elkaar in hun wens om samen hun muzikale parcours te verrijken met het ultieme kamermuziekrepertoire. Quatuor Taurus is inmiddels een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Het kwartet brengt werken van Guilliaume Lekeu en Franz Schubert, twee componisten die veel te jong stierven maar desalniettemin hun onuitwisbare stempel drukten op de muziekgeschiedenis.

6 maart
Anne Cambier & I Justiniani

In 1996 neemt de carrière van sopraan Anne Cambier een hoge vlucht dankzij haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Een jaar later debuteert ze bij De Munt, waar ze intussen reeds vele prachtige operarollen vertolkte. Samen met haar ensemble I Justiniani, genoemd naar haar Venetiaanse overgrootvader, brengt ze werken van onder meer Händel en Telemann, een muzikale reis door het barokke Europa.

3 april
Goya Quartet

Klassiek in de Abdij heeft het genoegen om Sylvia Huang te verwelkomen, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd , samen met het GoYa Quartet. De gevoelige violiste is geliefd om haar lyriek en ontroerende muzikaliteit. De muzikantes van het GoYa Quartet zijn afkomstig uit België, Frankrijk, Cuba en Japan, een bijzonder geslaagde kruisbestuiving. Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. In Jette brengen ze Debussy, Kosma en Grieg.

1 mei
Trio Aries

Trio Aries bestaat uit drie jonge Belgische muzikanten die elkaar vonden vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. De geslaagde combinatie van twee strijkers met piano komt prachtig tot uiting in de e-eeuwse pianotrio’s van Maurice Ravel en Dimitri Sjostakovitsj.

5 juni
Viva!Opera (11u & 15u)

Op zondag 5 juni staat een dubbel concert gepland van Viva!opera, om tegemoet te komen aan de grote vraag. Viva!opera vormt traditioneel de climax van het concertseizoen. Dit keer wordt sopraan Emma Posman gekoppeld aan tenor Denzil Delaere en bas Tijl Faveyts , begeleid door Veronika Iltchenko op piano. Samen brengen ze onvergetelijke pareltjes uit de rijke operageschiedenis. Meeslepend en begeesterend.
Dielegemabdij
Tiebackxstraat 14
1090 Jette
10 € (5 € studenten & 65+) Abonnement 10 concerten: 90 € (45 € studenten & 65+)
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Concertini
(Van 7 oktober 2022 tot 16 juni 2023 - Brussel)
The Flagey String Quartet plays Shostakovich, Mendelssohn, Ravel
( 4 juni - Brussel)
Concert Young Belgian Strings
( 3 juni - Rixensart)
Sehnsucht - Het Philharmonisch Koor van Antwerpen brengt romantiek in de muziek
( 4 juni - Antwerpen)
Spirit-concert Neretva Ensmble
( 4 juni - Merksem)