Menselijke problemen

 
100 perscartoons om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opnieuw te betoveren

Van 7 oktober tot anuari verwelkomt La Cit Miroir in Luik het internationale Cartooning for Peace-netwerk voor een tentoonstelling van perscartoons die de toestand van de mensenrechten hier en elders in twijfel trekken.

Met humor, onbeschaamdheid, emotie en soms gravitas, bekende perscartoonisten in Europa zoals Kroll (BelgiŽ), Cost. (BelgiŽ), Lectrr (BelgiŽ), C cile Bertrand (BelgiŽ), Marec (BelgiŽ), Vadot (BelgiŽ), Plantu (Frankrijk), Kak (Frankrijk), Chappatte (Zwitserland) of Carrilho (Portugal) en collega's uit de internationale scŤne zoals C t (Canada), Ann Telnaes (Verenigde Staten), Bolig n (Mexico), Gado (Kenia), Willis uit Tunis (TunesiŽ), Zapiro (Zuid-Afrika), Kichka (IsraŽl), Mana Neyestani (Iran) , Stellina (Tawan) en vele anderen beelden wereldnieuws uit.

Met ruim honderd tekeningen schetsen, bevragen en vieren deze cartoonisten de belangrijkste thema's van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), die op 10 december haar 75e verjaardag viert. Democratie, gendergelijkheid, sociale rechten, persvrijheid, vrede, migratie, onderwijs, gezondheidszorg: de tentoonstelling belicht de fundamentele rechten die essentieel zijn voor onze samenlevingen en toch nog elke dag over de hele wereld worden geschonden. Op een leuke, leerzame en geŽngageerde manier laat het zien dat deze tekst uit 1948 een ideaal is om te verwezenlijken, maar het nodigt ons ook uit om verder te gaan door nieuwe rechten in vraag te stellen die vandaag en morgen essentieel zijn, zoals de rechten die verband houden met digitale technologie en technologie. .

De tentoonstelling maakt deel uit van de Letter Marathon van Amnesty International, een kans om zich concreet in te zetten voor de mensenrechten.

Het Actiecentrum Laque van de provincie Luik nodigde de vereniging Cartooning for Peace uit om hun gemeenschappelijke ideeŽn over de verdediging van fundamentele vrijheden en democratie te verdedigen.

Een creatie van het Laque Action Centre van de provincie Luik en Cartooning for Peace, in samenwerking met Amnesty International BelgiŽ, gepresenteerd in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

Als onderdeel van de voortdurende onderwijscampagne van het Laque Action Center: Extremisme, onze gevangenis.

_________________________________

* Amusement *

Het Actiecentrum La Que in de provincie Luik biedt orten activiteiten aan: geanimeerde rondleidingen of activiteiten ter voorbereiding of verlenging van het bezoek.

_________________________________

In praktijk

per uur:
Maandag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00 tot 18.00 uur
Opening in de avond afhankelijk van geplande activiteiten, sluiting op feestdagen.
Sluiting van de Cit Miroir op 01/11, 11/11, 11/1 van t 01/01.

TALEN:
Frans, Nederlands, Engels, Duits.

Informatie en reservering:

La Citť Miroir
Place Xavier Neujean, 22
4000 Luik
Volle prijs: 7 Reductieprijs: 5 Schoolprijs: 3 t/m 6 jaar: Gratis Art. 27 Rondleiding: 25 + toegangsticket/pers. (Max. 20 personen/groep
Vanaf 15 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Carine Delhaye schilderijententoonstelling
(Van 22 februari 2023 tot 10 maart 2024 - Luik)
Raymond Macherot, het eeuwfeest
(Van 20 februari tot 27 maart - Verviers)
Tentoonstelling Catharina Pineur
(Van 19 februari tot 29 maart - Theux)
Stedelijke kunst
(Van 3 februari tot 24 maart - Spa)
Tentoonstelling: Anne Vynckier
(Van 12 januari tot 30 maart - Hannuit)