Micro Frietmuseum Bxl: Passie en gratis toegang, dit eerste weekend van maart

 
800+ objecten, documenten en creaties rond de friet ! Een microcinema die enkel clips en kortfilms vertoont die baden in de geurige dampen van de fritkoten. Uw vrolijke programma, gratis en met vrije toegang, dit eerste weekend van maart !

Friet, dat is feest !
En deze Belgische specialiteit staat vooral voor gezelligheid en plezier in proeven aan een betaalbare prijs. Waar eet je de beste friet? In de fritkoten, natuurlijk ! Daar waar je de authentieke frietartiesten vindt. Het is in hun kielzog dat zich sinds het einde van de 19e eeuw de zogenaamde Frietkotcultuur heeft gekristalliseerd. Deze omvat de gebruiken en gewoonten van frituristen en frietliefhebbers, en de manier waarop ze zich uiten in ons dagelijks leven, maar ook in populaire muziek, literatuur, strips, kunst, enz.

Eind juli heeft de Frietkotcultuur de reputatie van de fritkoten gered ! Ze werd door alle taalgemeenschappen in BelgiŽ erkend als immaterieel, cultureel en oraal erfgoed. De traditie van de frietkoten in BelgiŽ is een levend erfgoed !

Het Micro Frietmuseum in Brussel nodigt je uit om je onder te dompelen in deze wereld van de Frietkotcultuur. Geschiedenis, recepten, gadgets, schilderkunst, fotografie, literatuur, muziek... Friet is overal bij Home Frit' Home, en dubbel gebakken alstublieft !

De deuren staan voor je open op zaterdag art (13.30-18.30 uur) en zondag 3 maart (13.30-18.00 uur).

Meer dan 800 objecten, documenten en creaties wachten op je in het Micro Frietmuseum in Brussel ! De gepassioneerde fritoloog van dienst, Hugues Henry (auteur van "Carrťment frites"), neemt je mee op sleeptouw door de euforische kronkels van de Fritekotcultuur.

De gratis opendeurdagen van het Micro Frietmuseum in Brussel, dit eerste weekend van maart , worden speciaal gewijd aan Gilles Houben, alias de schilder van de frietkoten, die ons op ebruari ontvallen is.

Aarzel niet om je souvenirs, foto's of objecten met betrekking tot friet mee te nemen: ze vinden bij Home Frit' Home een ideale cornet voor het nageslacht.

Gratis toegang. Frituurtuin open. Belgo Micro Shop. Bondgenotenstraat 1190 Brussel. Trams: 87. Bussen: 50, 49.
Home Frit' Home
Bondgenotenstraat 242
1190 Vorst
Gratis
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.